Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Képernyőn a rock&roll baby! Premier!

A remek hangulatra emlékszem kristálytisztán, a gyönyörű szülőszobára, a nagyon kedves csapatra, akik vártak minket, és arra, hogy nagyon iparkodtunk mindehhez Székesfehérvárra, ahol egy zenész család kislányának megszületését asszisztálhattuk végig Hadas Krisztával.

Szép szülés volt.

Gyors és meghitt. A szülésznő és az orvos is mosolyogva, csak a szükséges mértékben beavatkozva segítettek Lillának világra jönni. És azóta több mint 2 hónap telt el.

Zsuzsa azt írja, hogy nagyon jól vannak.

"Ez egy földöntúli boldogság. Apát idézem: egész előző életedben azt hiszed, hogy örülsz dolgoknak. Aztán megszületik a kislányod, és rájössz, hogy még semminek sem örültél igazán.

Hát így érzünk mi is."

A kicsi Lilla csodásan fejlődik: nap mint nap valami újdonsággal rukkol elő: mosolyog, már gügyög, "beszélget" az emberrel. Az egész család érte rajong.

Zsuzsáék egyre többször tudnak kimozdulni, tervezik a nyaralást, sőt már a téli korizást is, meg azt, hogy majd húzzák magunk után szánkón a kislányukat.

"Csupa családi program, nem hiányzik az arcon pörgés az éjszakában. Jól érzem magam itthon, főleg, hogy jön a nyár, jó dolog a tavaszi baba" - mondja Zsuzsi.

Zsuzsáék esküvője már várandósan volt, a vasárnap délutáni premieren a nem mindennapi szertartásba is bepillanthatunk, és az is kiderül, hogy meddig maradt a sport Zsuzsa életének része a szülés előtt.

Sok zene, mosolygós család - a délutáni filmhez érdemes bekészíteni valami finomságot, és garantáljuk, hogy mosolyogni fognak háromnegyed órán keresztül. Na jó, egy picit talán sírni is. De Zsuzsák története igazán szívderítő - nem érdemes kihagyni!

Ismétlés vasárnap éjfélkor, hétfő reggel 8-kor és 20 órakor is. Tartsatok velünk a 2. évadban is!

Kéky Kira

1 Tovább

Lekéssük? Nem késsük? - Lilla születésének története

A férjem ébresztőórájával hajszálpontosan egyszerre csörgött a telefonom: Hadas Kriszta nagyon-nagyon álmosan közölte, hogy Zsuzsiék elindultak a kórházba. Az már tudtuk, hogy a nyákdugó elment előző nap, na de az még nem garancia a szülésre. Így aztán én nem is aggódtam különösebben, mondtam, hogy várjuk meg, mit mond a doki, ne menjünk feleslegesen Székesfehérvárra, pláne, mert Kriszta aznapra az egyik előző anyukánkhoz ment volna vissza forgatni.

Ám a következő, 1 óra múlva érkező telefontól felgyorsult a szívverésem és mérgezett egér tempóba kapcsoltam, ugyanis kiderült: Zsuzsa 3 ujjnyira van nyitva. Ahogy Hadas Kriszta fogalmazott: zúztunk lefelé.

A Fejér Megyei Szent György Kórház szülészetén már nagyon vártak minket, mi pedig útközben szétaggódtuk magunkat amikor kiderült, hogy közben megvolt a burokrepesztés is. Ez ugyanis - mi is tapasztaltuk - felgyorsítja a folyamatot. Komolyan attól tartottunk, hogy nélkülünk jön világra Zsuzsáék babája.

De végül teljesen időben érkeztünk, az orgonalila szülőszobában jó hangulat és ritmusos, erős fájásokkal vajúdó Zsuzsa várt minket. Meg persze Csaba a férj, a szülész-nőgyógyász Dr. Schandl Károly, és Kistelekiné Mocsonoki Zsuzsanna szülésznő.

Gyorsan átöltöztünk, kezet mostunk és már forgott is a kamera. A szülőszoba félhomályában előbb csendesen, aztán egyre fájdalmasabb nyögésekkel készülődött Zsuzsa arra, hogy a célegyenesbe érjen. A baba kijutását segítendő Gynotal szülést segítő gélt is felhelyezte az orvos már a vajúdás elején is a méhszájhoz, majd még egyszer később, a kitolás előtt. Ettől a baba könnyebben jut át a szülőcsatornán - ezt Rékánál is tapasztaltuk már. A gyorsasággal egyébként nem volt baja Zsuzsának, mert ahogy megérkeztünk (és Zsuzsa megnyugodott, hogy nem maradunk le gyermeke születéséről) a fájások nagyon produktívak lettek.

Egyébként maga a szülés úgy zajlott, ahogy az a nagykönyvben meg van írva: a szuszogás, a lazítás és a nyomás lentre is - Zsuzsa mindent pont úgy csinált, ahogy kérték tőle. Az, hogy a fájdalom az elviselhetetlenségig fokozódott, csak abból derült ki, hogy néha felkiáltott és fehérre szorongatta Csaba kezét. Nem nagyon tehettünk mást, mint hogy nyugtattuk: a fájdalmát ne fojtsa vissza, ez természetes, nem kell a kedvünkért viselkednie.

Nem volt szükség oxitocinra, egyedüli beavatkozás egy apró gátmetszés volt, hogy a (szülésznő szerint is) jó tempóban érkező kisbaba ne repessze meg a gátat. Végül 11 óra 35-kor, 5-6 tolófájás után világra jött Zsuzsa és Csaba kislánya: Lilla.

Az első mozdulattal az édesanya mellkasára fektették az éktelenül tiltakozó csöppséget 1 percre. Aztán csak azért vették vissza a fehér lepedőre, hogy az édesapa elvághassa a köldökzsinórt. Az orvos levette a köldökzsinórvért, melyet az FHBiobank tárol (a köldökzsinór szövettel együtt) 20 évre a műsorban részt vevő kismamák gyermekei számára.

Amint ez megvolt, Zsuzsa már véglegesen visszakapta lányát és a következő egy órát úgy töltötték el, hogy Lilla piros törülközőbe bugyolálva az édesanyja meztelen mellkasán pihent (ez a legjobb inkubátor, kutatások szerint az anya szervezete tökéletesen szabályozza a hőfokot, hogy az ideális legyen a baba számára).

Bababarát kórházként itt az a szokás, hogy a születést követő 2 órát az édesanyán pihenve tölti a baba, nem viszik addig sehova, ha állapota nem indokolja, a szoptatást is megmutatja a nővér és a család együtt örül a kisbabának. Csak eztán mérik meg: Lilla 3430 grammal és 54 centivel írja be magát a családi legendáriumba.

Csaba készített néhány fotót, de inkább csak élvezte, kiélvezte a pillanatot, hogy apa lett, hogy ők hárman pedig igazi családdá váltak. Gratulálunk Nekik!

Történetüket a május 3-án, a LifeNetwork csatornán induló 2. évadban, a Jön a baba - Hadas Krisztával című sorozatban ismerhetitek meg!

Még 4 szülésen leszünk ott áprilisban - tartsatok velünk!

Kéky Kira

0 Tovább

Rock and roll bébi

A Jön a baba sorozatunkban nehéz, sokszor fájdalmas, de szerencsére eddig happy end-el végződő családi történeteink között természetesen vannak könnyű lányregényekbe illők is. Nem feltétlenül a két buszmegálló között elolvashatókra gondolok, hanem az olyan felhőtlen, harmonikus, vidám „sztorikra”, mint például Zsuzsa és Csaba története.

A helyszín Székesfehérvár, apró próbaterem, melyben a J.A.M. Showband játszik. A frontember, zenekarvezető Csaba, az énekesnő pedig Zsuzsa, aki nagy pocakkal és teljes erőbedobással nyomja a magyar és külföldi slágereket. Rendezvényeken, esküvőkön szoktak zenélni, szóval - ahogy a kismama mondja - igazi „rákendroll életmódot” élnek. Pontosabban most már csak Csaba utazik sokat, Zsuzsi visszavett a tempóból. De a hetedik hónap végéig dolgozott, civilben ugyanis közgazdász egy multinál, és még arra is jut-jutott ideje, hogy zumbázzon. Várandóssága előtt oktató is volt, aztán ahogy nőtt a pocakja, egyre „lájtosabban” vett részt az órákon.

Zsuzsa és Csaba egyébként úgy ismerkedtek meg, hogy a zenekarvezető új énekesnőt keresett a bandájába, akit - ki másban! - Zsuzsa személyében talált meg. Sokáig kerülgették egymást a fellépések előtt, után, aztán csak egymásba szerelmesedtek. Zsuzsa így ír a boldogságukról:

Párom egy éve jegyzett el. Közben viszont úgy gondoltunk, hogy a többit a természetre bízzuk, és meglátjuk, mi jön előbb az esküvő, vagy a baba. Hát, a baba nagyon akart jönni, amolyan várt váratlan ő, mert olyan hamar összejött, hogy magunk is meglepődtünk. Mikor kiderült, a párom sokkot kapott. Kb. 2 napig nem tudott beszélni. Nagyon szerencsésnek érzem magunkat, tudom, hogy milyen sokan küzdenek azért, hogy teherbe essenek. Az esküvőt jegeltük, de aztán később mégis úgy gondoltuk, hogy hivatalosan is összekötjük az életünket.”

A pocakos, vidám, laza esküvőn természetesen mi is ott voltunk. Csaba először kicsit feszengett, nem egy öltönyös, nyakkendős típus, de Zsuzsi elragadtatása, boldog izgalma természetesen őt is magával sodorta.

Mivel elég pörgős életet élünk, szeretünk zizegni, utazni, mindig csinálunk valamit, korábban számomra elképzelhetetlen volt, hogy hogyan fér bele egy baba - most viszont alig várom, hogy itt legyen velünk, és mindent együtt csináljunk. Nagyon nagy a boldogság, amit szeretnék másokkal is megosztani, mert szavakkal kifejezni nehéz. A terhességem nagyon jól telik, egészségesek vagyunk, kirobbanó formában érzem magam, túlcsordulok a boldogságtól.”

Zsuzsa most már bármelyik nap szülhet, április 7-re van kiírva. Azt mondja, nem csak ő, férje is majd szétrobban az izgalomtól, annyira várják a nagy napot. Ha hívnak, mi azonnal rohanunk Székesfehérvárra, hogy kameránkkal végigkövethessük első babájuk születését, akiről már azt is tudjuk, hogy kislány lesz.

Hadas Kriszta
 


 

0 Tovább

Zsuzsa, Zsolt, és az ajándék petesejttel fogant Maja története - JÖN!

Vasárnap délután megismerhettek egy gyönyörű kislányt, akinek a fogantatásához két anyuka is kellett. Zsuzsa története igazán különös, 11 év várakozás és vágyakozás után, igazán nem mindennapi módon lett édesanya.

Korai klimax miatt (ez egy tünetegyüttes), nem rendelkezett a teherbeeséshez megfelelő petesejttel, így gondolt egy merészet: megkérdezte az unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet.

Melinda azonnal rávágta - gondolkodás nélkül! - hogy igen, és mi innen kapcsolódtunk be a történetbe.

A Zsuzsáról és Zsoltról, illetve Majáról készült 45 perces filmet most is megmutattuk a hivatalos premier előtt az érintetteknek, íme a reakciójuk! 

De vissza a szüléshez!

Míg a mamát benn ellátták és kitolták a szobájába, addig az édesapa dajkálhatta a kicsit, nem is akárhogy!

Egyedi, általunk csak itt (az Uzsoki utcai Kórházban) látott módon babusgatták a csöppséget, míg édesanyja még a műtőben volt. Ezt is láthatjátok vasárnap!

Jön a baba - Hadas Krisztával, Zsuzsa premiere vasárnap 15 órakor!

És persze várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

2 Tovább

A 11 éve várt baba másfél hónapos lett, és már felkérték filmszerepre

Most volt, hogy Almádi Zsuzsával és férjével Zsolttal a császármetszés előtt izgatottan fotózkodtunk.

Pontosabban csak az apuka, és mi izgultunk, Zsuzsán valami földöntúli nyugalom látszott. Pedig 11 évet vártak a kicsi Majára, aki Zsuzsa egészségügyi problémái miatt végül petesejtdonációval fogant. A szülést Zsuzsa unokatestvére - aki első kérésre adta petesejtjét - végigizgulta a folyosón.

Aztán amikor kiemelték anyukája hasából az egészséges kislányt, Zsuzsában, mint ha átszakadt volna egy erős gát, végre átadta magát a hatalmas boldogságnak, és percekig csak halkan sírt és sírt.

Azóta gyakorlatilag eufóriában élnek ők hárman. Így ír erről naplójában Zsuzsa:

"Majus ma 1 hónapos!

Rohan az idő, még épp csak most volt, hogy a doktor úr megerősítette: kisbabát várok :)

Bizonyára minden anyuka a boldogságtól úszik, mikor végre világra jön a várva várt baby.

A mi örömünk elmondhatatlan, mert ennek a kislánynak a létezése igazi csoda!

Az életemmel eddig is elégedett voltam, hiszen a világ legcsodálatosabb férjét tudhatom a magam mellett, szerető családom van, de valami hiányérzetem mindig is volt. Nem volt semmi ehhez fogható dolog, amiért így tudtam volna lelkesedni, és tűzön-vízen át mindent megtenni, mint az, hogy gyermekem legyen!

Ő hiányzott az életemből-életünkből, egy kis jövevény, és most már tudom, hogy igen is erre születtem, kiteljesedett az életem, és azt csinálom amit mindig szerettem volna.

Édesanya vagyok!!!!

És ami az örömömet megsokszorozza, hogy a párom személyében a kis Majácskánknak olyan Apukája van, akinél jobbat el sem tudnék képzelni."

És tényleg, a munkamániás Zsolt olyan, mintha kicserélték volna. A nagy ember az első hetekben minden pillanatát kislánya ölelgetésével, puszilgatásával töltötte. A szülők többé nem idegeskednek.

Pedig Maja az első időkben jócskán vesztett születési súlyából. Valahogy sehogy sem ment neki a szoptatás. Zsuzsa mindennel próbálkozott, még azt a módszert is bevetette, hogy a lefejt tejet egy vékony csövecskén keresztül, mellhez szorítva vezette be a baba szájába. Gyakorlott szakember, szoptatási tanácsadó is járt hozzájuk, aki megmutatta a különböző praktikákat.

Aztán lassan-lassan Maja hízni kezdett. Egy hónaposan érte el a születési súlyát. Most már gyarapodik, és olyan szép, hogy már két filmhez is "felkérték" szereplőnek, túl is van mindkét forgatáson - nagyon jól viselte a kamerákat.

A szülők büszkén babakocsiznak vele, az esti fürdetés pedig ilyen fürdető vödörben zajlik náluk. Azt mondják, Majus nagyon élvezi, mert a meleg vízben rögtön felveszi a magzati pózt, úgy érzi magát mintha még Zsuzsa hasában lenne - néha alszik is fürdetés közben. Nincs sírás, nincs tiltakozás...

Zsuzsa, Zsolt és Maja - nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!

Kövessék majd történetüket a LifeNetwork-ön szeptember 21-én induló dokumentumsorozatunkban!

Tudjátok: "Jön a baba - Hadas Krisztával"!

Hadas Kriszta

0 Tovább
«
12

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek