"Zoé baba már három napja táncol az idegeimen, ez a front most nagyon megviselte őt, és semmit nem tudtam tőle csinálni" - kezdte beszámolóját Melicher Erika, sorozatunk 2. évadának újabb kismamája. Ez a helyzet vélhetően minden anyuka számára ismerős :)

"Megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, nem volt egyszerű az ordítás mellett."

Erikáék története több ok miatt is nagyon egyedi és nagyon pozitív.

Egyrészt Erika túl van egy mellrákon, ami miatt levették az egyik mellét, másrészt a boldogságot egy kameruni férfi mellett találta meg: Sebas remek férj és gondos családapa. Irigylésre méltóan az, nézzétek meg ma a filmben!

Erikát is beszippantotta az anyaság, "a világ legcsodálatosabb, de legkeményebb melója" - ahogy fogalmaz.

"A terhesség alatt már készültem rá, hogy nem lesz sétagalopp. De erre nem lehet felkészülni max. elképzelni, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. A legijesztőbb dolog az volt, amikor hazavittük a kórházból, és rádöbbentem, hogy ezt a kis emberkét valahogy életben kell tartani. Totál rám van utalva. Az érzéstől és felismeréstől összeszorult a gyomrom. Akkor tudatosult bennem a felelősség. Szerencsés vagyok, mert Sebas rengeteget segít nekem, és nagyon jól tűri a kiborulásaimat is. Mert vannak. Főleg mikor nem tudom, hogy Zoé miért sír. Gondolom ismerős a helyzet, a gyerek ordít, te mindent végigzongorázol, (kaja, pelus, orra nincs-e eldugulva, stb.) és nincs eredménye. A gyerkőc még mindig ugyanúgy üvölt. Volt, hogy én is sírva fakadtam vele."

Ez az anyukák rémálma. És ilyenkor rimánkodunk, hogy teljen gyorsabban az idő, mert ha már tudna beszélni, akkor legalább tudnánk, mit szeretne az a gyerek!

"Amitől én a legjobban szenvedek az az alváshiány. Mindig is jó alvó voltam, most viszont a túlélésre játszom :D Az elején még lelkiismeret furdalásom volt amiatt, hogy szalad a lakás, hogy összecsapnak a hullámok a fejem felett. Mára már elengedtem ezeket. Első Zoé, a többi megvár."

Na, ez az, amit viszont sok édesanya nem képes megtenni, és szép lassan beleőrülnek a teljesítménykényszerbe.

"Már nem cserélném vissza ezt a korábbi életemmel. Annyira jó nézni, ahogyan Zoé fejlődik, megtanul dolgokat, kinyílik a kis tudata. Már most látom, hogy akaratos és önfejű gyerek lesz. :) Nem meglepő mindketten azok vagyunk. Lesz vele meló :D Az összes rosszabb napot feledtetni tudja egy gőgicséléssel, vagy egy széles mosollyal. Sosem gondoltam volna, hogy Zoé átveszi az irányítást, de kb. 2 nap alatt sikerült neki. Ahogy belegondolok, hogyan kísérleteztünk ki módszereket, csak hogy ne sírjon sokat, vagy hajnalban ne 2-2,5 órát legyen ébren... Most már csak mosolygok, akkor véresen komolynak tűnt."

Erika egyébként hihetetlen sok mosollyal jutalmazott minket forgatás közben - még a szülés alatt is, belőle egyszerűen sugárzik az életöröm.

Nézzétek meg ma délután 4-kor a LifeNetworkön a Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat újabb epizódját. Ígérem, szem nem marad szárazon!

Kéky Kira