Azt tudjuk, hogy egy nő mindenre képes, hogy gyereke legyen, de ebben a történetben két nőnek kellett áldozatot vállalnia, hogy ma megszülethessen Zsuzsa és Zsolt kislánya: Maja.

Zsuzsa ugyanis korai klimax miatt (ez egy tünetegyüttes), nem rendelkezett a teherbeeséshez megfelelő petesejttel, így gondolt egy merészet, és megkérdezte az unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet, hogy lehessen babája neki és a férjének.

Melinda azonnal rávágta, gondolkodás nélkül, hogy igen.

Így történt, hogy 2 hónap múlva már megvolt a petesejt, a kis élet lombikban megfogant, Zsuzsa méhében megtapadt és elkezdődött az áldott 9 hónap, melynek ma lett vége az Uzsoki Kórházban, ahol a 3250 grammos Maját világra segítette Dr. Habermajer László.

Elek Vera szülésznő, aki Zsuzsát segítette hónapokig, reggel előkészítette a császárra a kismamát (és egy kicsit lélekben az édesapát is).

Zsuzsa gerincbe kapott érzéstelenítést, így a császármetszés alatt ébren volt. Már reggel is, amikor Hadas Krisztával bementünk hozzá az előkészítőbe (ahol már épp tanulmányozták az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejt gyűjtő csomagját), rendkívül nyugodt volt, benn a műtőben is végig mosolygott.

És míg kinn a család drukkolt, addig benn gyorsan, komplikációmentesen megszületett a pár kislánya, akinek tulajdonképpen biológiailag két édesanyja is lesz, és akit Melinda, a petesejtdonor unokatestvér az unokahúgának tekint.

Maját egy pillanatra megmutatták édesanyjának, de aztán vitték mérni, öltöztetni. A csecsemőorvos megvizsgálta és tökéletesnek, egészségesnek találta a 39. hétre, programozott császárral született babát.

Már felöltöztetve is láthatta Maját a műtőben az összevarrása közben Zsuzsa, és alaposan meg is puszilgatta a kicsi lányát.

Míg a mamát benn ellátták és kitolták a szobájába, addig az édesapa dajkálhatta a kicsit, nem is akárhogy! Úgynevezett "szőrkontaktust" alkalmaztak: az édesapa a meztelen mellkasára tehette a kicsit, aki ott békésen elszundított és a saját ujját cumizta :)

Zsolt azt mondta, egyszerűen képtelen felfogni, képtelen elhinni, hogy végre a kezében tarthatja azt a csöppnyi lényt, akinek a megérkezésére 11 évet várt! Nem csak ő érzékenyült el, hanem a teljes család is: sírt az édesanya, a nagymama és nagypapa és sírt bizony Melinda, akinek Zsuzsáék a boldogságukat köszönhetik, és aki a meghatottságtól szinte szólni sem tudott.

Putzné Nagy Erika csecsemős szakápoló nemsokára kivitte az édesanyához a kisbabáját és mellre tette: Maja ügyesen próbálkozott a szopizással :)

Zsuzsa, Zsolt és a kicsi Maja történetét a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban láthatjátok.

A családnak gratulálunk, az Uzsoki Kórháznak és a szülésnél ott lévőknek köszönjük a segítőkészséget és a kedves fogadtatást!

Kövessetek minket, mert még van 3 édesanyánk, akinek a szülésére készülünk! 

Kéky Kira