Éjjel megfájdult a hasa Virágnak, aki egyébként arra készült - és erre ígértet is kapott - hogy ma hazamehet a Semmelweis Egyetem I-es Női Klinikájáról és a hétvégét otthon töltheti. Szóval meglátogatta a mellékhelyiséget, és mivel hasmenése mellé egy kis vérzés is társult, szólt a nővéreknek. A fájások nem voltak erősek, de elég nyilallósak voltak ahhoz, hogy valamit jelezzenek.

21. századi kismama lévén rögtön rákeresett okostelefonjával a neten, és látta: sokaknál így indul a szülés!

Kiment a nővérhez, az hívta az ügyeletest, aki a CTG és a vizsgálat után közölte: ezek bizony fájások, rendszeresek. A méhszáj is papírvékony - ebből szülés lesz, nem pedig hazamenetel!

Virág hívta a férjét telefonon, a férje minket reggel háromnegyed 7-kor - mindannyian felkerekedtünk, és a Semmelweis Egyetemen, a műtőben találkoztunk össze.

Virág babái közül az egyik beállt szépen fejjel lefelé, a másik viszont farfekvéses maradt. Egyébként is programozott császár volt az esélyes, de azért arra nem számítottak, hogy a 34. héten lesznek meg a srácok! Az édesapa szerencsére nem felejtette otthon az FH Bioban köldökzsinórvér-őssejtes csomagját - nekik kettő volt, hiszen ikrek születnek.

Virág epidurális érzéstelenítést kapott, és innentől fájdalom nélkül, tulajdonképpen mosolyogva várta az ikreket, beszélgetett a férjével, aki azt mondogatta: "hát, voltam már ennél nyugodtabb is!"

A műtőben nagyon jókedvű, összeszokott csapat dolgozott Virág pocakján Dr. Joó József szülész-nőgyógyász vezetésével, míg a férj Virág fejénél ült, biztonságban, zöld lepedővel elválasztva a látványtól.

Dr. Joó József Gábor emelte ki a 34. hétre született ikreket, akik azonnal felsírtak :)

Levették a köldökzsinórvért mindkét babától, a szetteket elszállítják az FH Biobankba 20 éves megőrzésre.

Egy röpke pillanatra megmutatták a fiúkat az édesanyjuknak és a boldog apának, aztán elvitték őket mérni, vizsgálni.

Mivel azért relatíve picik (bár 34. hétre teljesen jó ez a súly!), ezért a kisebbik fiúcskát, Milánt (1970 grammosan) elvitték inkubátorba, kap egy kis légzéstámogatást.

Zalánnak minderre nincs szüksége, a maga 2230 grammjával strammul vette az akadályokat :)

Míg a fiúk első pillanatait Hadas Kriszta rögzítette egy kamerával, addig én a műtőben maradtam Virággal és férjével.

Ádámmal azt beszélték meg (míg a csapat összevarrta Virágot), hogy mi lesz a hétvégi program. A férj szerint nagy tejfakasztó bulit kell rendezni, de hogy ő nagyot fog inni a barátokkal az ikrek egészségére, az biztos :)

Virág még néhány órát fekve marad, addig Ádám telefonjáról nézheti a fiait, de kora délután talán már személyesen is találkozhat velük :)

A LifeNetwork csapata, a Jön a baba - Hadas Krisztával stábja gratulál a családnak, köszönjük a Semmelweis Egyetem segítőkész befogadását!

Virágék történetét a szeptember 21-én, 15 órakor induló sorozatunkban követhetitek nyomon a LifeNetwork csatornán.

Kövessetek minket, mert Eszter mindenórás - az Ő szülésénél is ott leszünk!

Kéky Kira