Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Császármetszés után, 46 évesen egy hétig egyedül a babával

Emmer Éva mindig is azt gondolta, bármit megold. És meg is oldotta a dolgokat, bár nem minden ment simán. 46 évesen bevállalta a negyedik gyereket is, mert párjának, aki 11 évvel fiatalabb nála, még nem volt "vérszerinti" gyereke. Éva gyerekeit nevelte, és amikor megfogant Lea, nem volt kérdés, hogy belevágnak.

Itt, a képen Éva 15 hetes várandós.

"A szűk család örült, a barátaim örültek. Mégis majd minden napra kaptam egy "Hú de bátor vagy, merész dolog. Átgondoltad ezt? Te leszel a legöregebb anyuka a szülőin. Volt orvos aki megkérdezte, vannak-e már unokáim."

Ezek Éva emlékei a terhességéről, meg az, hogy próbált nem foglalkozni a problémákkal. Terhességi cukorbetegsége lett, és a vérnyomása néha az egekbe szökött, de ő csak ment, intézte a család körüli dolgokat, zakatolt egész nap, hogy elterelje a gondolatait, hogy ne féljen.

"… elkezdett nőni a vérnyomásom…egy hét alatt már olyan magasra, hogy láttam az aggodalmat a védőnő, és az orvos arcán... beutalót kaptam... pánik, gyorsan haza, még kiteregetek, megfőzök holnapra, virágot locsolok… úristen mit fogok elfelejteni… megint csak tudatos hárítás a problémáról.

Aztán egyszer csak bent a kórházban, ahol minden lelassul, vizsgálatok, gondoskodás, aggodalom, mert nem jó az előző eredményem, és egy brutál éjszaka. Még most sem akarok visszaemlékezni azokra az álmokra… talán sose fogok arról az éjszakáról őszintén beszélni. Elzártam a fejem egy eldugott raktárába, és eldobtam a kulcsát. Reggel ötkor, ágyban fekve, 160 feletti vérnyomással attól rettegtem, hogy a babámnak nehogy baja legyen. Velem mindegy mi lesz, csak neki ne legyen baja...

9-kor egy varázsszó: műtét, mert nem viccelődünk ilyen szép méhszájjal, ekkora vérnyomással."

Lea császárral született, Kéky Kira kolléganőmmel végigforgattuk a szülést.

A kislány szép, egészséges, minden rendben van vele. De Éva nem gondolta, hogy a császár után ennyire gyenge lesz, és elengedte "Bölényt" – aki kamionos – egy újabb útra. Mivel nem volt kire bízni iskolás kislányát, hát Bölény őt is vitte magával Hollandiába és vissza. Éva pedig közben hazatért a pici Leával és azt gondolta: ezt is megoldja egyedül.

"Sokan jöttek, hívtak és írtak, hogy bármire van szükségem csak szóljak és repülnek. Barátok. Tudtam, hogy éjjel is számíthatok rájuk, ha baj van. De azt is tudtam, hogy hiába lesz itt Niki (a nagylányom) úgy se fogom felkelteni, hanem megpróbálom megoldani a problémát egyedül. Segített, amennyit tudott, de hát neki is kell dolgozni menni. Volt, hogy teregetés közben sírva fakadtam volt, hogy ott álltam a kiságy mellett, és borzalmas magányt éreztem. De akkor se hívtam senkit… vártam… vártam haza a páromat.

Közben Évából a tatabányai Szent Borbála Kórházban kiszedték a varratokat. Hazafelé tartva olyan gyenge volt, hogy lerogyott a járda szélére, de még akkor sem hívott segítséget. Még akkor is úgy érezte, neki kell megoldania mindent, nem lehet gyenge, mert akkor beigazolódik, hogy ilyen "öregen" nem szabad szülni.

Aztán egy hét múlva végre nyílt a kis lakótelepi lakás ajtaja. Megérkezett a középső kislánya Babó, és Bölény a hosszú útról. A nagy ember azonnal átment gyerekbe, és izgalomtól gyöngyöző homlokkal gügyögött a babájához. Két hétig otthon van, és ez idő alatt mindent átvállal.

"Én azt hittem, ilyen csak a hülye szentimentális filmekben van, hogy apuka segít. Eddigi apukáink nem jeleskedtek ebben. Megkeményedtem. 46 évesen valamiért megérdemeltem, hogy átérezhessem: én vagyok a királynő itthon, aki megszülte a hercegnőt, és meg is kapjuk ezt a megkülönböztetést. Élvezem. Lassan megnyugszik a lelkem. De azért még néha sírok egy kicsit magamban."

Aztán Bölényék érkezése után befutott az egész család, és együtt örültek Leának.

A fiúk persze (és a fiúk alatt a sporttársakat kell érteni) pár nappal a szülés után tejfakasztó bulit tartottak Lea ünneplésére, amin Éva és a kislányka csak rövid ideig voltak ott, ahogy Éva fogalmazott: nem neki való ez a program, másra vágyik.

"...ígérem, hogy ugyanúgy, mint a tesóinak, meg fogok teremteni a lehetőségeimhez mérten mindent, amire szüksége van a becsületes, tisztességes, egészséges élethez. Megteszek mindent, hogy sokáig lehessek neki… Meg majd befestem a hajam a szülői értekezlet előtt, és bottal megyek az esküvőjére :-)

FACEBOOK-KÖZLEMÉNY LEA SZÜLETÉSÉRŐL:

Alulírott, Vitaszek Lea kijelentem, hogy lakásbérleti szerződésemet 2014. 06.26 hatállyal felmondták, és 10:44-kor az általam bérelt helyiség elhagyására köteleztek.

Ennek okáért a nem megfelelő viselkedésemet (a környezetem állandó zaklatása, izgés-mozgás, a lakás berendezésének teljes átrendezése, amely a főbérlő számára légzési nehézségeket, vérnyomásingadozást, deréktáji fájdalmat és állandó vizelési ingert okozott) nevezték meg. A kiköltözés rövid csomagolás után gond nélkül zajlott.  

A főbérlő és az albérlő egyaránt jól vannak. 3060 grammos súlyommal és 50 centiméteres hosszúságommal a korábbinál tágasabb helyen kényelmesebben élhetek. A kilakoltatás fáradalmait óriási alvással pihentem ki, majd új szállásadóimmal hangommal egyértelműen közöltem, hogy itt is: ÉN VAGYOK AZ ÚR!!!!!


Hajrá, Éva!

Hadas Kriszta


3 Tovább

46 évesen, magas vérnyomás miatt császárral szülte negyedik babáját Éva

Évának 160 fölé ment a vérnyomása az utóbbi pár napban, és mivel 46 évesen a negyedik babáját várta, ezért jobbnak látták befektetni.

Éjjel aztán már némi fájás és vérzés is jelentkezett, ezért Dr. Molnár Mihály osztályvezető főorvos úgy döntött, hogy a 39 hetes babát császármetszéssel a világra segítik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Reggel kaptuk az értesítést, azonnal indultunk.

40 perc volt az út Tatabányáig, ahol már Évát előkészítve találtuk, a műtét perceken belül kezdődött.

Éva elég zaklatott volt, félt a császármetszéstől, mert előző három gyermekét természetes úton szülte meg.

Éva szinte egész éjjel nem tudott aludni, azt mondja, a leghosszabb idő 18 perc volt, amit szundítani sikerült. Miután beértünk a kórházba, a vagány, a tetoválásokat nagyon kedvelő édesanya (akinek a hátán egy fa alatt parkoló trabant van) a gerincébe kapott érzéstelenítést - ettől félt, de végül meglepődött, hogy mennyire nem volt vészes.

A műtőbe bekészítették az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejtes dobozát is, hogy a megszületés után azonnal levehessék a köldökzsinórvért. Éva ébren volt a műtét alatt, melyet Dr. Pazár Dániel és csapata végzett, és rögtön megnézhette a hatalmas hanggal méltatlankodó kislányát.

Amikor a Leát felöltöztették és édesapja a karjába fogta, a nagydarab kamionsofőr könnyei bizony csorogni kezdtek - Lea pedig, aki addig sírt, azonnal elcsendesedett.

Éva most egy darabig fekvésre van fogva a gerincbe adott érzéstelenítés miatt, de a babáját már megszoptatta, és most végre ő is alhat egyet.

Gratulálunk az édesapának, akinek ez az első gyermeke. Róla és Éva különleges élettörténetéről, családjáról a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban tudhattok meg mindent.

Kövessetek minket, mert Eszter továbbra is mindenórás, ő az, akinek dátum szerint a leghamarabb kellett volna szülnie, de eddig már hárman előzték le: Éván kívül Timi és Virág (az ikrekkel) is.

Kéky Kira

2 Tovább

Megszületett Lea!

A Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat újabb babája született meg a kameráink előtt: 3060 grammal jött a világra Emmer Éva és "Bölény" kislánya :)

10 óra 44 perckor kiemelték őt a mama hasából, minden tökéletesen zajlott.

Mindenki egészséges :)

Gratulálunk a családnak, és köszönjük szépen a tatabányai Szent Borbála Kórháznak a lehetőséget! 

Éva, az édesapa, Lea, Hadas Kriszta és Kéky Kira a szülés után fél órával :)

Délután jövünk a részletes beszámolóval, és ősszel a 10 részes "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban a LifeNetwork-ön az egyik részben Éva történetét ismehetitek meg.

0 Tovább

Éva kórházban van, császármetszés lesz nemsokára!

Éva, akit tegnap mutattunk be, kórházban van magas vérnyomás miatt. A baba jól van ugyan, de mivel Éva cukra is ingadozó és a negyedik babája lesz most 46 évesen, azt mondták, már csak gyerekkel hagyhatja el a kórházat. 

Éjfél óta már nem is ehet. 

Szerencsére a párja (aki kamionos) épp úton van hazafelé, tehát ott tud lenni a kisbabája születésekor.

Mi úton vagyunk Tatabányára, amit van hírünk, jelentkezünk!

0 Tovább

A 4. gyerek a 3. apától 46 évesen - egy igazán nem mindennapi édesanya: Éva

Emmer Éva gyakorlatilag semmit sem a megszokott módon csinál. 46 évesen a negyedik gyermekét várja a harmadik apától.

Párja - ahogy a család nevezi - "Bölény" 10 évvel fiatalabb nála. Jó nagy ember, de a zord külső érző szívet takar :-)

Bölény és Éva 10 éve élnek együtt. Amikor összeköltöztek Évának már volt két kamasz gyereke, és egy hároméves kislánya Babó, akit együtt nevelnek. Az azóta tinilánnyá serdült Babó apának szólítja Bölényt. A nagyobb gyerekek már elköltöztek, saját életület élik, de nem mindig felhőtlen a kapcsolatuk az édesanyjukkal. Éva ugyanis, bár maga sem élt soha sablonos életet, nem bírja magában tartani a véleményét. Ha nem tetszik neki valami, akkor azt bizony azonnal ki is mondja - és ebből van konfliktus bőven. A gyerekei párkapcsolatáról is megvan a véleménye, de sose mondta, hogy hagyják el egymást, csak - ahogy fogalmaz - azt nem  tűri, hogy ítélkezzenek (akkor még idegenként, a családot nem ismerőként) a családja felett. De a gyerekei döntését tiszteletben tartja.

Egy közös pont azonban mindenképp akad mindenkivel: a sport.

Az egész család, beleértve Évát is, thai boxol. Mindennap találkoznak az edzéseken, ahol a kismama most egy ideig a ring széléről nézi a gyerekeit és a párját.

Éva saját bevallása szerint sem könnyű eset. Nagyszájú, hirtelen haragú, és sokszor hozott már rossz döntést életében. De a nagy hang mögött egy igen érzékeny, sebezhető, kételyekkel küzdő nő van, aki tudja, sokan különcnek tartják azért, mert 46 évesen ismét gyermeket vállal.

Amikor a 23 éves nagylánya megtudta, hogy ismét az édesanyja bővíti a családot, percekig csak nevetett, de ma már mindenki őszintén örül :) Főleg persze a szülők, akik nem is gondolták, hogy ilyen későn természetes úton megfoganhat közös babájuk.

Éva a tervek szerint július 5-re van kiírva, Tatabányán, a Szent Borbála Kórházban szül - természetesen ott leszünk a stábbal és itt a postr-en, illetve ősszel a LifeNetwork csatornán a Jön a baba műsorban láthatjátok is a történéseket!

Hadas Kriszta

1 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek