Évának 160 fölé ment a vérnyomása az utóbbi pár napban, és mivel 46 évesen a negyedik babáját várta, ezért jobbnak látták befektetni.

Éjjel aztán már némi fájás és vérzés is jelentkezett, ezért Dr. Molnár Mihály osztályvezető főorvos úgy döntött, hogy a 39 hetes babát császármetszéssel a világra segítik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Reggel kaptuk az értesítést, azonnal indultunk.

40 perc volt az út Tatabányáig, ahol már Évát előkészítve találtuk, a műtét perceken belül kezdődött.

Éva elég zaklatott volt, félt a császármetszéstől, mert előző három gyermekét természetes úton szülte meg.

Éva szinte egész éjjel nem tudott aludni, azt mondja, a leghosszabb idő 18 perc volt, amit szundítani sikerült. Miután beértünk a kórházba, a vagány, a tetoválásokat nagyon kedvelő édesanya (akinek a hátán egy fa alatt parkoló trabant van) a gerincébe kapott érzéstelenítést - ettől félt, de végül meglepődött, hogy mennyire nem volt vészes.

A műtőbe bekészítették az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejtes dobozát is, hogy a megszületés után azonnal levehessék a köldökzsinórvért. Éva ébren volt a műtét alatt, melyet Dr. Pazár Dániel és csapata végzett, és rögtön megnézhette a hatalmas hanggal méltatlankodó kislányát.

Amikor a Leát felöltöztették és édesapja a karjába fogta, a nagydarab kamionsofőr könnyei bizony csorogni kezdtek - Lea pedig, aki addig sírt, azonnal elcsendesedett.

Éva most egy darabig fekvésre van fogva a gerincbe adott érzéstelenítés miatt, de a babáját már megszoptatta, és most végre ő is alhat egyet.

Gratulálunk az édesapának, akinek ez az első gyermeke. Róla és Éva különleges élettörténetéről, családjáról a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban tudhattok meg mindent.

Kövessetek minket, mert Eszter továbbra is mindenórás, ő az, akinek dátum szerint a leghamarabb kellett volna szülnie, de eddig már hárman előzték le: Éván kívül Timi és Virág (az ikrekkel) is.

Kéky Kira