Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sikeres volt a transzplantáció!

Bernadettet megnyugtatták az orvosok, a veseátültetés sikerrel járt, a beültetet vese (melyet a meglévő két, nem működő mellé tettek be) tökéletesen végzi a dolgát! :)

Bernadett még nem tudott beszélni a férjével, de amint tud, 8. hónapos várandósan bemegy hozzá - mi pedig a tervek szerint elkísérjük!

1 Tovább

Váratlan fordulat, műtőben az édesapa - mi lesz így a kismamával?

Senki nem számított erre a telefonhívásra, amely Hadas Krisztához érkezett: az egyik kismamánk, Bernadett szólt, hogy a férjének, aki vesebeteg, váratlanul megfelelő vesét találtak és szervriadó van: ma éjjel beültetik neki az új vesét!

Ez egyszerre hatalmas öröm és hatalmas teher is: Bernadettnek egy hónapja van szülésig, és ez az utolsó hónap anélkül fog telni, hogy a férje segíteni tudjon neki, hiszen a párja egy komoly, többórás veseátültetéses műtét után fog lábadozni.

Kriszta még épp be tudott rohanni forgatni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, ahol Antalt dializálják (köszönjük a kórház és a dialízisközpont segítségét!), a férj könnyek között búcsúzott el a feleségétől, mert azon izgul, hogy a párja nehogy korábban megszüljön az izgalom miatt.

Bernadettnek és Antalnak már van egy óvodás kislánya, Csenge - a fejleményekről, a műtét sikeréről és a várandósság utolsó heteiről még beszámolunk Nektek!

Tartsatok velünk és ősszel a "Jön a baba - Hadas Krisztával" sorozattal a LifeNetwork-ön!

0 Tovább

Istenem, milyen pici! És milyen szép!

Valahogy így, ebben a sorrendben! :)

Zalán (a nagyobb) és Milán (a picúr) az első pár órájukat a PIC-en (Perinatális Intenzív Centrum) töltötték.

Amikor letelt Virágnak a császár utáni kötelező 6 óra fekvés, akkor fel kellett kelnie, hogy picit járjon - ezzel együtt pedig meglátogathatta a babáit :)

Íme a fotók - külön kommentár nélkül!

Mindannyian egészségesek!

A szülésről itt olvashatsz!

0 Tovább

Minden a kovászos uborkával kezdődött! - Így születtek meg Virág ikrei

Éjjel megfájdult a hasa Virágnak, aki egyébként arra készült - és erre ígértet is kapott - hogy ma hazamehet a Semmelweis Egyetem I-es Női Klinikájáról és a hétvégét otthon töltheti. Szóval meglátogatta a mellékhelyiséget, és mivel hasmenése mellé egy kis vérzés is társult, szólt a nővéreknek. A fájások nem voltak erősek, de elég nyilallósak voltak ahhoz, hogy valamit jelezzenek.

21. századi kismama lévén rögtön rákeresett okostelefonjával a neten, és látta: sokaknál így indul a szülés!

Kiment a nővérhez, az hívta az ügyeletest, aki a CTG és a vizsgálat után közölte: ezek bizony fájások, rendszeresek. A méhszáj is papírvékony - ebből szülés lesz, nem pedig hazamenetel!

Virág hívta a férjét telefonon, a férje minket reggel háromnegyed 7-kor - mindannyian felkerekedtünk, és a Semmelweis Egyetemen, a műtőben találkoztunk össze.

Virág babái közül az egyik beállt szépen fejjel lefelé, a másik viszont farfekvéses maradt. Egyébként is programozott császár volt az esélyes, de azért arra nem számítottak, hogy a 34. héten lesznek meg a srácok! Az édesapa szerencsére nem felejtette otthon az FH Bioban köldökzsinórvér-őssejtes csomagját - nekik kettő volt, hiszen ikrek születnek.

Virág epidurális érzéstelenítést kapott, és innentől fájdalom nélkül, tulajdonképpen mosolyogva várta az ikreket, beszélgetett a férjével, aki azt mondogatta: "hát, voltam már ennél nyugodtabb is!"

A műtőben nagyon jókedvű, összeszokott csapat dolgozott Virág pocakján Dr. Joó József szülész-nőgyógyász vezetésével, míg a férj Virág fejénél ült, biztonságban, zöld lepedővel elválasztva a látványtól.

Dr. Joó József Gábor emelte ki a 34. hétre született ikreket, akik azonnal felsírtak :)

Levették a köldökzsinórvért mindkét babától, a szetteket elszállítják az FH Biobankba 20 éves megőrzésre.

Egy röpke pillanatra megmutatták a fiúkat az édesanyjuknak és a boldog apának, aztán elvitték őket mérni, vizsgálni.

Mivel azért relatíve picik (bár 34. hétre teljesen jó ez a súly!), ezért a kisebbik fiúcskát, Milánt (1970 grammosan) elvitték inkubátorba, kap egy kis légzéstámogatást.

Zalánnak minderre nincs szüksége, a maga 2230 grammjával strammul vette az akadályokat :)

Míg a fiúk első pillanatait Hadas Kriszta rögzítette egy kamerával, addig én a műtőben maradtam Virággal és férjével.

Ádámmal azt beszélték meg (míg a csapat összevarrta Virágot), hogy mi lesz a hétvégi program. A férj szerint nagy tejfakasztó bulit kell rendezni, de hogy ő nagyot fog inni a barátokkal az ikrek egészségére, az biztos :)

Virág még néhány órát fekve marad, addig Ádám telefonjáról nézheti a fiait, de kora délután talán már személyesen is találkozhat velük :)

A LifeNetwork csapata, a Jön a baba - Hadas Krisztával stábja gratulál a családnak, köszönjük a Semmelweis Egyetem segítőkész befogadását!

Virágék történetét a szeptember 21-én, 15 órakor induló sorozatunkban követhetitek nyomon a LifeNetwork csatornán.

Kövessetek minket, mert Eszter mindenórás - az Ő szülésénél is ott leszünk!

Kéky Kira


1 Tovább

Megszületett Milán és Zalán!

Pár perce születtek meg Virág gyermekei: Milán (1970 gramm) és Zalán (2230 gramm). A babák, az anyuka és az apuka is jól vannak.

A kovászos uborka és szülés története itt olvasható

A boldog Virág, aki epidurális érzéstelenítésben feküdte végig a császárt.

Az ikrek :)

Az őrzőben, boldogan :)

Virág története itt olvasható:

http://jonababa.postr.hu/az-elso-eles-probalkozasnal-ikrek-fogantak-szilagyi-virag-tort

A szülés előtti élményei a kórházból:

http://jonababa.postr.hu/az-ikres-mamink-korhazba-kerult

1 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek