Ha már az első szegedi szülésünkről lemaradtunk, akkor a másodikra egyszerűen muszáj volt odaérnünk! Szerencsére Klaudia lánya, a 14 éves Dóri időben riasztott minket, hogy édesanyjának elfolyt a magzatvize, és rögtön indulni tudtunk.

Hogy a szülés alatt mi történt Hadas Krisztával (életében először!), azt most nem árulom el, tessék megnézni vasárnap 16 órakor a LifeNetwork televízióban.

Attila, a kisbaba édesapja is bejött a szülésre annak ellenére, hogy amolyan "se veled, se nélküled" állapotban voltak Klaudiával. A kapcsolatuk azóta sem stabilizálódott - de - én szívből remélem - majd alakul ez is.

Viszont a szülés óta eltelt másfél hónap, és a kis Kamilla szépen gyarapodik. Már 55 cm és majd' 4 és fél kiló. Kicsit torkos - a védőnő szerint - de mivel anyatejes baba, az édesanyja - nagyon helyese - úgy gondolja, egyen, amennyire szüksége van.

Egyébként erős baba, már szépen tartja a fejét és rendszerint olyan mozgást produkál, mint aki mászik.

"Nagyon örülök, hogy ilyen szép kis családom van, minden nap rejteget valami új csodát! Remélem, hogy Attila is felnő a feladathoz és végre valóban egy család tudunk lenni, és Ő is átélheti ezt a sok örömöt amit én."

Nemrég Dóri leesett a lépcsőn és kifordulta a bokája. Volt nagy ijedtség, és persze kórházba kellett menni. Gabi, Klaudia barátnője jött segíteni: Dóri sírt a fájdalomtól, Klaudia egyszerre szoptatott és vigasztalta őt, majd vitték mentővel Dórit kórházba röntgenre. Kiderült, hogy szerencsére törés nincs, de Dóri a következő hetekben kevésbé ugrálhat. Így hűt jó, ha Attila vay Gabi, vagy a másik barátnő be tud segíteni.

És azóta? Ha zavar a zűr és csupa zűr a zavar!

Klaudia azt tapasztalja, hogy a 14 év korkülönbség dacára sem fenékig tejfel kétgyerekes anyának lenni.

"Hiába a 14 év korkülönbség, mégis érződik a féltékenység Dóri részéről. Bár rengeteget segít, tényleg, de talán így, kamaszként kicsit nehezen viseli, hogy nem csak Ő van a figyelem középpontjában.

Csodálom azokat az anyákat, akinek két pici gyermeke van, én nem tudom, hogyan csinálják! Én így is nehezen érem utol néha magam, akár a háztartásban, akár az ügyek intézésében.

Sokszor van úgy, hogy felébred Kamilla hajnalban és nem szeret vissza aludni, én persze folyamatosan próbálom elkerülni, hogy felébressze Dórit. Aztán egyszercsak reggel lesz, és kel a nagy tesó, aki persze szereti, ha anya készíti a reggelit, és igényli, hogy kicsit Vele is törődjek.

De ez természetes.

Aztán jönnek a reggeli teendők, de még alig kezdtem bele valamibe már Kamilla ismét fent! Akkor szopizás és végre jön a nagy lányom játszik a picivel! Dóri imádja ezeket a pillanatokat és számomra is felejthetetlenek" - mondja Klaudia.

Anyának ekkor van ideje megenni pár falatot, gyorsan elkészítenie az ebédet - ami rendszerint kicsit csúszik - és nagyjából ekkorra Kamilla nyűgös lesz. Dóri pedig - hisz maga is gyerek - kétségbe esik, hogy sír a húga.

És ekkor Klaudia ismét próbál a két lány között egyensúlyozni. Mert Dórinak is szüksége van az édesanyjára.

"Sokszor van olyan, hogy Dóri készül táncolni, vagy menne valahova, és nekem Kamilla épp a kezemben van (mint oly gyakran), és akkor jön a 'anya ugye megfésülsz? Segítesz ruhát választani?' És jön, hogy figyeljek rá is, ne csak a húgára."

Szerencsére Dóri sokat segít a házi munkában, akár a bevásárlást is elintézi, időnként besegít Attila és persze a barátnők is. Így alakult Klaudia, Dóri, Kamilla és Attila élete - filmjüket vasárnap 16 órától nézhetitek meg a LifeNetwork csatornán!

Kéky Kira