Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nóri történetét olvasva megtartotta babáját egy abortuszra készülő fiatal lány

Nóri férj, társ nélkül, de azért támogató közegben él a kisbabájával, akit 23 évesen vállalt.

Boldog.

Talán ez az, amit a legtöbbször látni rajta, ami sugárzik a képekről, videókról, melyeken megörökítik Lara, a 4 kiló felett, egészségesen születő kislány első heteit.

PREMIER! JÖN A BABA - HADAS KRISZTÁVAL VASÁRNAP 15 ÓRAKOR A LIFENETWORK CSATORNÁN!

A szülés hosszú és fárasztó volt, ám biztosan erőt adott Nórinak, hogy mellette volt végig édesanyja és nagynénje is, no meg a szülésznő, az orvos és persze mi ketten: Hadas Kriszta és én. Amolyan női segítő közeg jött létre: ha már fizikailag nem voltunk képesek segíteni, legalább a jelenlétünkkel támogattuk a szülő fiatal anyát.

De térjünk vissza a jelenbe: Lara olyan jó baba, hogy az szinte már képtelenségnek tűnik. Gyönyörűen fejlődik, jól szopizik, nagyokat alszik és keveset sír. Édesapja rendszeresen látogatja, természetesen az apuka szülei, Lara apai nagyszülei is látták a picit.

Nóri közben a szakdolgozatát is írja, és örül, hogy népes család veszi körül, kap segítséget hol innen, hol onnan, nemrég még a bátyja és annak barátnője is hazajött Angliából egy kis babázásra. Amennyire tehát kétségesnek és nehéznek tűnt számunkra (lehet, hogy tényleg csak számunkra!) Nóri helyzete a történet elején, annyira meglepően sikerült belőle kihoznuk a maximumot. Tényleg.

És hogy mennyire igazunk volt, amikor mindannyian úgy gondoltuk, hogy Nóri története erőt adhat másoknak, íme egy visszajelzés: egy lány, aki Nóri történetét innen a postr-ről ismerte meg, az élet mellett döntött. Párja a nem tervezett gyermek elvetetését erőltette, ám a fiatal lány úgy döntött, hogy inkább a babát választja, mert látta: igen, így is minden rendben lehet, és hogy nem áll meg az élet attól, hogy a kisbaba apukája és anyukája nem élnek egy párként.

Igen, így is lehet szép a világ!

Hadas Krisztával azt kívánjuk nekik, hogy ezután is ilyen rendben menjen minden!

A Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat utolsó részét, Nóri és Lara történetét, azt, hogy mi az a bábakoktél és segített-e neki, és a szülés krónikáját, sőt azt is, hogy milyen különleges, élereszóló ajándékot kapott a kis Lara a családjától, szóval mindezt vasárnap 15 órakor láthatjátok a LifeNetworkön a "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban!

Tartsatok velünk!

Kéky Kira

2 Tovább

Leányanyaként, diploma előtt, mégis boldogan szülni - Nóra története

23 éves, most írja a diplomamunkáját, és mindjárt anya lesz. Olyan anya, ki egyedül vállalja a babáját. Az ő kezét a szülőszobában „csak” az édesanyja fogja. Szóval Nóra, aki a Budapesti Gazdasági Főiskolán fejezi be a tanulmányait, nagyon nehéz helyzetben van. Senki sem erről álmodik, de ha már így alakult az élete, nem sírja tele éjszakánként a párnáját, a baba miatt is próbál a lehetőségekhez képest kiegyensúlyozott, sőt derűs lenni.

Nóra mindössze néhány hónapja járt együtt egy fiatalemberrel. Persze, hogy nem terveztek gyereket, még nem is ismerték egymást alaposan.A fiatal kismama és párja védekezett, mégis úgy esett, hogy babájuk fogant.

Ráadásul korábban PCOS-t, azaz policisztás ovárium (petefészek) szindrómát diagnosztizáltak nála, aminek következményeként a ciklusa is nagyon rendszertelen volt.

Nórának tehát először azzal kellett szembesülnie, hogy csupán néhány százaléknyi esélye lesz később az anyaságra, amikor majd családot akar alapítani. Aztán egy nőgyógyászati vizsgálatról azzal jött ki: lehet, hogy nem is beteg, viszont teljesen biztos, hogy most babát vár.Ezek után jött a tépelődés, a dilemma, hisz párja nyilvánvalóvá tette, ő bizony még nem akar apa lenni. „Megéltük az abortusz közelségének érzését, ám úgy döntöttem, szeretném a kislányt, aki a pocakomban növekszik..." - így írt nekünk magáról a rendkívül csinos, és nemsokára gyerekét egyedül nevelő anyuka. Párjával ugyanis a baba miatt veszekedés veszekedést követett, és végül szakítottak.

Nóra most visszaköltözött a lányszobájába, az édesanyjához. Nagymama, anya és a pici lánya együtt fognak élni.Persze őket is elkapta a fészekrakó ösztön, festettek, mázoltak, tapétáztak és berendezték a babaszobát, a bátyja pedig - a hogy a képen látható - a falak kidíszítésében segített.

Nóra azt mondja, talán túl vannak a nagy viharokon, és bár nem felhőtlen a kapcsolata gyermeke apjával, de azért beszélnek, mert az apa kérdezősködik születendő kislányáról. Nóra persze a családján kívül a barátnőire is számíthat, akikkel rendszeresen csajos délutánokat szerveznek.Bulizni persze egyáltalán nincs kedve, de nem azért, mert szégyelli állapotát, hanem mert nem vágyik hangos partykra. 

„Történetem talán erőt ad más lányoknak/anyáknak az élethez, vagy olyan helyzetekhez melyektől rettegnek... ahogy most én is teszem. De kitartok a babámért.”

A JÖN A BABA - HADAS KRISZTÁVAL című sorozatunk premierje szeptember 21-én, vasárnap lesz 15 órakor a LifeNetwork műsorán.

Tartsatok velünk, és nézzétek meg a történeteinket!

Hadas Kriszta

24 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek