23 éves, most írja a diplomamunkáját, és mindjárt anya lesz. Olyan anya, ki egyedül vállalja a babáját. Az ő kezét a szülőszobában „csak” az édesanyja fogja. Szóval Nóra, aki a Budapesti Gazdasági Főiskolán fejezi be a tanulmányait, nagyon nehéz helyzetben van. Senki sem erről álmodik, de ha már így alakult az élete, nem sírja tele éjszakánként a párnáját, a baba miatt is próbál a lehetőségekhez képest kiegyensúlyozott, sőt derűs lenni.

Nóra mindössze néhány hónapja járt együtt egy fiatalemberrel. Persze, hogy nem terveztek gyereket, még nem is ismerték egymást alaposan.A fiatal kismama és párja védekezett, mégis úgy esett, hogy babájuk fogant.

Ráadásul korábban PCOS-t, azaz policisztás ovárium (petefészek) szindrómát diagnosztizáltak nála, aminek következményeként a ciklusa is nagyon rendszertelen volt.

Nórának tehát először azzal kellett szembesülnie, hogy csupán néhány százaléknyi esélye lesz később az anyaságra, amikor majd családot akar alapítani. Aztán egy nőgyógyászati vizsgálatról azzal jött ki: lehet, hogy nem is beteg, viszont teljesen biztos, hogy most babát vár.Ezek után jött a tépelődés, a dilemma, hisz párja nyilvánvalóvá tette, ő bizony még nem akar apa lenni. „Megéltük az abortusz közelségének érzését, ám úgy döntöttem, szeretném a kislányt, aki a pocakomban növekszik..." - így írt nekünk magáról a rendkívül csinos, és nemsokára gyerekét egyedül nevelő anyuka. Párjával ugyanis a baba miatt veszekedés veszekedést követett, és végül szakítottak.

Nóra most visszaköltözött a lányszobájába, az édesanyjához. Nagymama, anya és a pici lánya együtt fognak élni.Persze őket is elkapta a fészekrakó ösztön, festettek, mázoltak, tapétáztak és berendezték a babaszobát, a bátyja pedig - a hogy a képen látható - a falak kidíszítésében segített.

Nóra azt mondja, talán túl vannak a nagy viharokon, és bár nem felhőtlen a kapcsolata gyermeke apjával, de azért beszélnek, mert az apa kérdezősködik születendő kislányáról. Nóra persze a családján kívül a barátnőire is számíthat, akikkel rendszeresen csajos délutánokat szerveznek.Bulizni persze egyáltalán nincs kedve, de nem azért, mert szégyelli állapotát, hanem mert nem vágyik hangos partykra. 

„Történetem talán erőt ad más lányoknak/anyáknak az élethez, vagy olyan helyzetekhez melyektől rettegnek... ahogy most én is teszem. De kitartok a babámért.”

A JÖN A BABA - HADAS KRISZTÁVAL című sorozatunk premierje szeptember 21-én, vasárnap lesz 15 órakor a LifeNetwork műsorán.

Tartsatok velünk, és nézzétek meg a történeteinket!

Hadas Kriszta