Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kriszta ismét kórházban - ma éjjel szülünk? :)

Hétfőn hazaküldtek minket, de ma estére ismét fájásai lettek Váradi-Varga Krisztának, így a család ismét felvette a vészhelyzeti pozíciót: nagyi berendelve, gyerekek megnyugtatva, Kriszta és a férje taxival a kórházba.

A doki megvizsgálja és megmondja, hogy ez most szülés vagy sem, és ha szülés, akkor mi is indulunk!

Ez a fotó még hétfőn készült, de reméljük, hogy most már tudunk olyat is csinálni, aminél a kis Balázs Krisztina karjaiban van, nem a pocakjában :)

Jelentkezünk, amint vannak híreink!

0 Tovább

Balázs nem akar még jönni - pedig Krisztina nagyon szeretné!

Este 8-ra ment be Dr. Nyitray Gábor, a fogadott orvosa Krisztinához a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, mert a kismamának már 5-6 perces fájásai voltak.

Hadas Krisztával mi is ott voltunk, és amikor túl volt a vizsgálaton a kismamánk, akkor az orvos - relative - szomorú hírt közölt: ebből most még nem lesz szülés, a kis Balázs még nem áll készen.

Mindenesetre haza már nem engedték Krisztinát, kapott egy ágyat, minket pedig hazaeresztettek azzal, hogy ugyan most nem szülünk, de ez nem jelenti azt, hogy hajnalban esetleg nem indul be mégis a folyamat.

Vagy holnap. Vagy a héten bármikor.

Szóval várunk, és innen üzejük Váradi-Varga Krisztinának, hogy kitartás! Baba benn nem marad :)

Az éjfél előtti ctg szerint sincs még szülés, Krisztinát aludni küldték, hogy kipihent legyen, ha reggel esetleg elkezdődne végre a várva-várt folyamat...

Telefonjaink bekapcsolva, mi készen állunk!

0 Tovább

"Muszáj, hogy legyen egy negyedik gyerekünk is!" - Kriszta története

Váradi-Varga Kriszta negyedik gyermeke gyakorlatilag bármikor megszülethet - bár augusztus elejére van kiírva, úgy tűnik, hamarabb lesz baba.

Kriszta a második házasságában Lacival várja a második közös babát, de természetesen velük él a két „nagy” gyerek: Peti és Eszter.

Nem egyszerű az életük, ahogy Kriszta fogalmaz: „kicsit nehezített a pálya, mert Petit közel 4 éve diagnosztizálták autizmussal, a rá következő évben pedig Eszter beszerzett egy figyelemzavar és hiperaktivitás diagnózist. Szerencsére egy szuper apukát „akasztottam le”, és miután az életünk egy viszonylag nyugisabb periódusba került, akkor megbeszéltük, hogy jöhet egy gyermek. És nem több..."

Ő Milán a család kicsi kincse, két éve született.

Petivel valóban kicsit nehéz. Értelmes, okos fiú, de nagyon magának való. Nehezen, pontosabban nem szívesen kommunikál a családtagjain kívül senkivel. Legszívesebben a számítógép előtt ül, vagy modellezik, mert imádja a vonatokat. Szóval Krisztáéknak nehéz olyan családi programot szervezni, ami mindenkinek megfelel.

Eszter a cserfes nagylány próbálja Petit magával húzni, de erre a bátyja nem igazán vevő. Petit ilyennek fogadták el, így szeretik.

A család egyébként egy apró, 52 négyzetméteres lakásban él. Sokan azt mondanák, oda nem fér el még egy gyerek, de Kriszta másképp gondolja. Neki Milán születése óta azért volt lelkiismeret furdalása, hogy a kicsi fiának nem lesz korban hozzáillő tesója, játszótársa. Sokáig gondolni sem mert a negyedik gyerekre, mert a férje elvesztette a munkáját, és az anyagi gondok mellett Peti, Eszter és Milán is adott neki elég feladatot. Aztán lassan kisimult az életük. A családfőnek ismét lett állása, Kriszta pedig, ahogy helyre kerültek a dolgok, máris egy újabb babáról álmodott.

„…. egyszer azt álmodtam, hogy van egy két csíkos tesztem. Zokogva ébredtem, mondtam a férjemnek, hogy MUSZÁJ, hogy legyen még egy gyermekünk…

Szerintem az álom útján a tudatalatti üzent, hogy készen állok (ez így jó, mert végül is mindenbe belemagyarázhatok bármit) és a baba az első lehetséges alkalommal megfogant.”

Ez a szülés előtti időszak különösen nehéz Krisztának, aki erről így ír blogjában: "Dackorszak, kamaszkor, harmadik trimeszter... Ahogy közeledünk a terhességgé alakult várandósság végéhez, egyre több elképzelt és valós félelem játszódik a fejemben. Oké-oké, itt lesz a baba és itt lesz férj is, kb. 2 hetet (akkor lesz leállás és jöhet az 5 nap). És aztán? És még mindig nem a vége, mert a nyári szünetből még akad néhány hét, amikor már teljes létszámmal képviseljük magunkat az ingatlanban."

Kriszta negyedik gyermeke Bajcsy-Zsilinszky kórházban születik majd.

Lehet, hogy még ma?

Tudósítunk itt a postr-en, és ősszel megnézhetitek a LifeNetwork-ön a  "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorunkban is! 

Hadas Kriszta









0 Tovább

Egy baba, akinek a fogantatásához két anyuka is kellett: Zsuzsa története

Azt tudjuk, hogy egy nő mindenre képes, hogy gyereke legyen, de ebben a történetben két nőnek kellett áldozatot vállalnia, hogy ma megszülethessen Zsuzsa és Zsolt kislánya: Maja.

Zsuzsa ugyanis korai klimax miatt (ez egy tünetegyüttes), nem rendelkezett a teherbeeséshez megfelelő petesejttel, így gondolt egy merészet, és megkérdezte az unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet, hogy lehessen babája neki és a férjének.

Melinda azonnal rávágta, gondolkodás nélkül, hogy igen.

Így történt, hogy 2 hónap múlva már megvolt a petesejt, a kis élet lombikban megfogant, Zsuzsa méhében megtapadt és elkezdődött az áldott 9 hónap, melynek ma lett vége az Uzsoki Kórházban, ahol a 3250 grammos Maját világra segítette Dr. Habermajer László.

Elek Vera szülésznő, aki Zsuzsát segítette hónapokig, reggel előkészítette a császárra a kismamát (és egy kicsit lélekben az édesapát is).

Zsuzsa gerincbe kapott érzéstelenítést, így a császármetszés alatt ébren volt. Már reggel is, amikor Hadas Krisztával bementünk hozzá az előkészítőbe (ahol már épp tanulmányozták az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejt gyűjtő csomagját), rendkívül nyugodt volt, benn a műtőben is végig mosolygott.

És míg kinn a család drukkolt, addig benn gyorsan, komplikációmentesen megszületett a pár kislánya, akinek tulajdonképpen biológiailag két édesanyja is lesz, és akit Melinda, a petesejtdonor unokatestvér az unokahúgának tekint.

Maját egy pillanatra megmutatták édesanyjának, de aztán vitték mérni, öltöztetni. A csecsemőorvos megvizsgálta és tökéletesnek, egészségesnek találta a 39. hétre, programozott császárral született babát.

Már felöltöztetve is láthatta Maját a műtőben az összevarrása közben Zsuzsa, és alaposan meg is puszilgatta a kicsi lányát.

Míg a mamát benn ellátták és kitolták a szobájába, addig az édesapa dajkálhatta a kicsit, nem is akárhogy! Úgynevezett "szőrkontaktust" alkalmaztak: az édesapa a meztelen mellkasára tehette a kicsit, aki ott békésen elszundított és a saját ujját cumizta :)

Zsolt azt mondta, egyszerűen képtelen felfogni, képtelen elhinni, hogy végre a kezében tarthatja azt a csöppnyi lényt, akinek a megérkezésére 11 évet várt! Nem csak ő érzékenyült el, hanem a teljes család is: sírt az édesanya, a nagymama és nagypapa és sírt bizony Melinda, akinek Zsuzsáék a boldogságukat köszönhetik, és aki a meghatottságtól szinte szólni sem tudott.

Putzné Nagy Erika csecsemős szakápoló nemsokára kivitte az édesanyához a kisbabáját és mellre tette: Maja ügyesen próbálkozott a szopizással :)

Zsuzsa, Zsolt és a kicsi Maja történetét a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban láthatjátok.

A családnak gratulálunk, az Uzsoki Kórháznak és a szülésnél ott lévőknek köszönjük a segítőkészséget és a kedves fogadtatást!

Kövessetek minket, mert még van 3 édesanyánk, akinek a szülésére készülünk! 

Kéky Kira

0 Tovább

Nemsokára világra segítik a 11 éve várt kisbabát - mi már itt vagyunk!

Eljött ez a pillanat is Zsuzsa és Zsolt számára: már készülődünk a műtőbe a tervezett császárra az Uzsoki Kórházban, hogy világra segítsék a petesejtdonor segítségével fogant kislányt.

Kövessetek minket, mert beszámolunk róla, ha megszületett a műsor 8. babája!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek