Váradi-Varga Kriszta negyedik gyermeke gyakorlatilag bármikor megszülethet - bár augusztus elejére van kiírva, úgy tűnik, hamarabb lesz baba.

Kriszta a második házasságában Lacival várja a második közös babát, de természetesen velük él a két „nagy” gyerek: Peti és Eszter.

Nem egyszerű az életük, ahogy Kriszta fogalmaz: „kicsit nehezített a pálya, mert Petit közel 4 éve diagnosztizálták autizmussal, a rá következő évben pedig Eszter beszerzett egy figyelemzavar és hiperaktivitás diagnózist. Szerencsére egy szuper apukát „akasztottam le”, és miután az életünk egy viszonylag nyugisabb periódusba került, akkor megbeszéltük, hogy jöhet egy gyermek. És nem több..."

Ő Milán a család kicsi kincse, két éve született.

Petivel valóban kicsit nehéz. Értelmes, okos fiú, de nagyon magának való. Nehezen, pontosabban nem szívesen kommunikál a családtagjain kívül senkivel. Legszívesebben a számítógép előtt ül, vagy modellezik, mert imádja a vonatokat. Szóval Krisztáéknak nehéz olyan családi programot szervezni, ami mindenkinek megfelel.

Eszter a cserfes nagylány próbálja Petit magával húzni, de erre a bátyja nem igazán vevő. Petit ilyennek fogadták el, így szeretik.

A család egyébként egy apró, 52 négyzetméteres lakásban él. Sokan azt mondanák, oda nem fér el még egy gyerek, de Kriszta másképp gondolja. Neki Milán születése óta azért volt lelkiismeret furdalása, hogy a kicsi fiának nem lesz korban hozzáillő tesója, játszótársa. Sokáig gondolni sem mert a negyedik gyerekre, mert a férje elvesztette a munkáját, és az anyagi gondok mellett Peti, Eszter és Milán is adott neki elég feladatot. Aztán lassan kisimult az életük. A családfőnek ismét lett állása, Kriszta pedig, ahogy helyre kerültek a dolgok, máris egy újabb babáról álmodott.

„…. egyszer azt álmodtam, hogy van egy két csíkos tesztem. Zokogva ébredtem, mondtam a férjemnek, hogy MUSZÁJ, hogy legyen még egy gyermekünk…

Szerintem az álom útján a tudatalatti üzent, hogy készen állok (ez így jó, mert végül is mindenbe belemagyarázhatok bármit) és a baba az első lehetséges alkalommal megfogant.”

Ez a szülés előtti időszak különösen nehéz Krisztának, aki erről így ír blogjában: "Dackorszak, kamaszkor, harmadik trimeszter... Ahogy közeledünk a terhességgé alakult várandósság végéhez, egyre több elképzelt és valós félelem játszódik a fejemben. Oké-oké, itt lesz a baba és itt lesz férj is, kb. 2 hetet (akkor lesz leállás és jöhet az 5 nap). És aztán? És még mindig nem a vége, mert a nyári szünetből még akad néhány hét, amikor már teljes létszámmal képviseljük magunkat az ingatlanban."

Kriszta negyedik gyermeke Bajcsy-Zsilinszky kórházban születik majd.

Lehet, hogy még ma?

Tudósítunk itt a postr-en, és ősszel megnézhetitek a LifeNetwork-ön a  "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorunkban is! 

Hadas Kriszta