Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két életet is megmentettek 5 hét alatt - Jön Betti, Zsombor, Antal története!

Talán az egyik legmozgalmasabb "Jön a baba" részt forgattunk Bettiéknél, pedig higgyék el, nem számítottunk semmi extrára. Ahogy ők sem.

Azt tudtuk, amikor Bettit kiválasztottuk a majdnem 200 jelentkező anyuka közül, hogy a férje vesebeteg és dialízisre jár - ez közrejátszott abban, hogy bekerültek a "csapatba", hiszen nagyon fontosnak tartottuk, hogy olyan élethelyzeteket is megmutassunk, ahol a szülőknek valamiért nehezebb az élete.

Ám a vesetranszplantáció a szülés előtt 2 héttel, és a kis Zsombor életmentő műtétje drámai és mellbevágó volt!

Szóval ismerjétek meg vasárnap 3-kor ezt a családot, melynek utóbbi heteiről Betti így mesél:

"Az életmentő műtét után Zsombor rohamtempóval szedte vissza a súlyát. Jelenleg 66 cm és 7480 gramm.
Csenge lányom sokat segít nekem, mindenben számíthatok rá. A beszélgetések és feladatok, na és persze a szeretet teljesen kiszűrte a féltékenységet. Nálunk ez ismeretlen fogalom. Okos és ügyes lányom van, akit végtelenül szeretek.
És ebben az idillben a legjobb, hogy a párom tökéletes egészséges.

A gyógyszereit folyamatosan csökkentik a jó eredményei alapján. Sőt van olyan gyógyszer, amit el is hagyhatott és persze van olyan, amit élete végéig szednie kell. Az élet legnagyobb ajándéka ez a veseműtét, és sohasem lehetünk elég hálásak annak a hölgynek, akitől megkaphattuk a vesét.
November elsején neki is gyújtunk egy gyertyát!"

November 2-án 15 órakor pedig várunk mindenkit a képernyő elé a LifeNetwork csatornán a "Jön a baba - Hadas Krisztával" sorozat új epizódjával, Bettiék történetével!

1 Tovább

Zsuzsa, Zsolt, és az ajándék petesejttel fogant Maja története - JÖN!

Vasárnap délután megismerhettek egy gyönyörű kislányt, akinek a fogantatásához két anyuka is kellett. Zsuzsa története igazán különös, 11 év várakozás és vágyakozás után, igazán nem mindennapi módon lett édesanya.

Korai klimax miatt (ez egy tünetegyüttes), nem rendelkezett a teherbeeséshez megfelelő petesejttel, így gondolt egy merészet: megkérdezte az unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet.

Melinda azonnal rávágta - gondolkodás nélkül! - hogy igen, és mi innen kapcsolódtunk be a történetbe.

A Zsuzsáról és Zsoltról, illetve Majáról készült 45 perces filmet most is megmutattuk a hivatalos premier előtt az érintetteknek, íme a reakciójuk! 

De vissza a szüléshez!

Míg a mamát benn ellátták és kitolták a szobájába, addig az édesapa dajkálhatta a kicsit, nem is akárhogy!

Egyedi, általunk csak itt (az Uzsoki utcai Kórházban) látott módon babusgatták a csöppséget, míg édesanyja még a műtőben volt. Ezt is láthatjátok vasárnap!

Jön a baba - Hadas Krisztával, Zsuzsa premiere vasárnap 15 órakor!

És persze várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

2 Tovább

Az óriásbaba köszöni, jól van!

Biztos emlékeztek rá, hogy a Kovács család negyedik gyerekének születésénél volt néhány perc, amikor mi kívülállók, azt hittük nagy a baj. Bulcsú születésénél ugyanis a köldökzsinór előrecsúszott és beszorult az épp születőben lévő baba feje mellett. A baba feje sötétlila volt és azonnal szívták le a váladékot orrából, szájából, hogy levegőhöz jusson.

Amikor végre kibújt, a szülésznő egy ideig paskolta, mégsem sírt fel. Végtelennek tűnő másodpercek voltak ezek.

Amikor végre felhangzott a már ismert, rekedtes hang, akkor Magdiból, az édesanyából, és Csabából, az apából egyszerre szakadt fel a megkönnyebbült nevetés.

A LifeNetwork TV Jön a baba - Hadas Krisztával című műsor hetedik babája hetedik hó hetedikén született meg Békéscsabán, méghozzá 4200 grammal.

Azóta több mint 3 hónap telt el.

Bulcsú óriási és egészséges! Két nővére mindennap zsírosra simogatja a haját - szegény Bendegúz, az eddigi "kisbaba" most picit háttérbe szorult a lányoknál. Magdi pedig megpróbál sokfelé osztódni, hiszen míg férje dolgozik, ő van a gyerekekkel.

A két kiskamasz lány Virág és Kamilla, no meg a két és fél éves Bendegúz mellett - elhihetik! - nem könnyű az élet. A gyerekek soha sem alszanak ugyanabban az időben, és mindig van valaki, aki féltékeny a másikra, veszekszik, sír, vagy éppen üt. Magdi megpróbál úrrá lenni a káoszon, de nem mindig sikerül neki, mert még egy egyszerű bevásárlás is nem várt logisztikai bukkanókat tartogat számára. Van, hogy felkapja a vizet, ordibál kicsit, aztán újra nevet, mert ő és férje, Csaba így akarták: nagy családot álmodtak, és pontosan tudták, hogy ezzel mi jár.

És van még valami. Magdi ugyan még bálnának érzi magát és alig várja, hogy legyen egy kis ideje sportolni, de férje egyáltalán nem bántja a súlyával. Mert vannak ilyen férjek is. Mindketten tudják, hogy a nonstop 24 órás jelenlét majd lefogyasztja. A lényeg, hogy az idegeik bírják a gyűrődést.Magdi azt írja, hogy sokat aggódik rajta, hogy vajon elég-e ő nekik, kapnak-e mindig annyi figyelmet, amennyire szükségük van.

"Mindegyikőjükre igyekszem időt szakítani külön-külön is, amikor csak ő van. Mindig kérdezgetnek, hogyan bírom, és röhögve mondom, hogy jól. Nincs pedáns rend, a lakás minden helyiségében találni kisautót, popsitörlőt, egy-egy kupac ruhát. Főzni sem jut időm minden nap, de megesszük az üzemi konyháról hozatott ebédet, a lányok meg külön örülnek az anya által felturbózott félkész pizzának. :)
Nagyon szeretik egymást, és bár vannak csetepaték, de büszkék rá, hogy nagy családban nevelkednek."Ez a Jön a baba dokumentum sorozat valósága, beállított jelenetek nélkül, a várandósságról, szülésről, és a gyermekágyas időszakról. Kameránkkal ott vagyunk végig, hogy lebontsuk a hamis elvárásokat, a hazug önfényezést, és megmutassuk milyenek a nők, az anyák valójában. Mindenki más, mindenki érdekes, Magdi családja is igazán egyedi - érdemes megnézni, nekik hogyan megy a családi élet.

Jön a baba - Hadas Krisztával, Magdi premiere vasárnap 15 órakor!

És persze várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

Hadas Kriszta

0 Tovább

JÖN! Rohamszülés és különleges családi állapotok: Timi és Gyuri története

Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat negyedik részében a Timi és Gyuri (Gyurma) történetét mutatjuk be. 

Nagyon bíztunk benne, hogy megható filmet sikerült csinálnunk - hát, amikor Timiék jöttek megnézni a róluk, velük készült filmet, akkor ezt láttuk: 

Timi egyébként így ír anyaságáról és jelenlegi élethelyzetéről, így emlékszik vissza:

Amikor kislány voltam, úgy gondoltam soha nem lesz gyerekem, mert nagyon rossz gyerekkorom volt. Apám korán ott hagyott minket, 3 vagyunk testvérek. Anyám évekig egyedül nevelt. Szükségem lett volna az anyámra, de ő mindig dolgozott...

Soha nem számíthattam rá sem anyagilag sem érzelmileg. Pedig néha szükségem lett volna rá! És főleg érzelmileg. Aztán megismerkedett a férjével az anyám és végleg eltávolodtunk egymástól. 13 éves voltam...

15 éves koromban elkezdtem dolgozni és kirepültem otthonról: albérletben laktam és dolgoztam. Aztán 28 éves koromban kimentem Franciaországba dolgozni egy folyami hajóra. Megismertem egy férfit és új családom lett! De mikor a gyerekkérdés felvetődött minden porcikám tiltakozott elenne, nekem gyerek? Dehogy! Nem akarom, hogy olyan rossz élete legyen, mint nekem volt! Ki tudja, milyen anya leszek? Nem volt jó példa előttem!

Amikor aztán mégis megszületett Csenge, mindent megtettem, hogy jó legyek, és megpróbáltam minden elvárásnak megfelelni! Nem kaptam ebben támogatást, nem is éltem meg a terhességet és az anyaságot jól. És amikor egyedül maradtunk Csengével, akkor magam hibáztattam, hogy na, ugye én megmondtam: nem vagyok képes családban felnevelni egy gyereket, így ő sem fog engem szeretni, vagy kötődni hozzám, ahogy én sem anyámhoz!

Ha valami rosszaságot csinált, akkor magamat hibáztattam, hogy biztos azért, mert egyedül nevelem, mert csonka családban nő fel, blablabla... 

Amikor viszont megismertem Gyurit, akkor tudtam, éreztem, hogy ő az igazi!

Szép lassan beleszerettem, pedig nem akartam, hogy miattam elhagyja a feleségét. Sőt soha még csak meg sem említettem, nehogy azt gondolja, mennyire akarom, hogy velem, velünk éljen! Minden hétvégét egyedül töltöttünk, és csak vártam, hogy egyszer ez megváltozik, talán. És akartam neki, nekünk szülni, mert tudtam, hogy ő más! Akartam ezt az anyaságot és igazam lett!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen későn találkoztunk, de biztos így volt ez megírva valahol! De remélem sok az időnk és együtt szeretetben és szerelemben tudjuk felnevelni a két kislányunkat - mert most már Ő Csenge életében is az apa. Nagyon szeretem őt! Megadta nekem életem legnagyobb ajándékát! Most már nem terhes az anyaság, nem érzem úgy, hogy szar vagyok!

Köszönöm!

***

Hát ez Timi sorsa, élete, és hogy milyen volt a várandóssága, a rohamszülése, amire alig értünk oda, illetve milyen nehézségekkel kellett megküzdenie Katica születése után, azt megtudhatjátok vasárnap délután 3-kor a LifeNetworkön! 

Tartsatok velünk!

És persze várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

0 Tovább

JÖN! Virág és Ádám története - az ikrek felborítják a terveket

Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat harmadik részében a csobánkai Virág és Ádám történetét mutatjuk be. 

Kihagyhatatlan, hogy rögzítsük a pillanatokat, amikor sorozatunk főszereplői először látják a róluk, velük készült filmet. Nézzétek, Virág és Ádám hogyan fogadta a látványt! :)

"Se az én, se a párom családjában nem volt még ikerterhesség, így eszünkbe se jutott, hogy amikor rászántuk magunkat a családalapításra, rögtön két trónörökössel kell majd számolnunk. Sőt, igazából mi olyan jól éreztük magunkat kettesben is a férjemmel, annyira jó a házasságunk, a kapcsolatunk, hogy az is kérdés volt, egyáltalán akarunk-e babát." - Hát így indult, és hogy miként ért véget, azt nézzétek meg vasárnap délután 3-kor a LifeNetwork műsorán!

Várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek