Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

JÖN! Rohamszülés és különleges családi állapotok: Timi és Gyuri története

Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat negyedik részében a Timi és Gyuri (Gyurma) történetét mutatjuk be. 

Nagyon bíztunk benne, hogy megható filmet sikerült csinálnunk - hát, amikor Timiék jöttek megnézni a róluk, velük készült filmet, akkor ezt láttuk: 

Timi egyébként így ír anyaságáról és jelenlegi élethelyzetéről, így emlékszik vissza:

Amikor kislány voltam, úgy gondoltam soha nem lesz gyerekem, mert nagyon rossz gyerekkorom volt. Apám korán ott hagyott minket, 3 vagyunk testvérek. Anyám évekig egyedül nevelt. Szükségem lett volna az anyámra, de ő mindig dolgozott...

Soha nem számíthattam rá sem anyagilag sem érzelmileg. Pedig néha szükségem lett volna rá! És főleg érzelmileg. Aztán megismerkedett a férjével az anyám és végleg eltávolodtunk egymástól. 13 éves voltam...

15 éves koromban elkezdtem dolgozni és kirepültem otthonról: albérletben laktam és dolgoztam. Aztán 28 éves koromban kimentem Franciaországba dolgozni egy folyami hajóra. Megismertem egy férfit és új családom lett! De mikor a gyerekkérdés felvetődött minden porcikám tiltakozott elenne, nekem gyerek? Dehogy! Nem akarom, hogy olyan rossz élete legyen, mint nekem volt! Ki tudja, milyen anya leszek? Nem volt jó példa előttem!

Amikor aztán mégis megszületett Csenge, mindent megtettem, hogy jó legyek, és megpróbáltam minden elvárásnak megfelelni! Nem kaptam ebben támogatást, nem is éltem meg a terhességet és az anyaságot jól. És amikor egyedül maradtunk Csengével, akkor magam hibáztattam, hogy na, ugye én megmondtam: nem vagyok képes családban felnevelni egy gyereket, így ő sem fog engem szeretni, vagy kötődni hozzám, ahogy én sem anyámhoz!

Ha valami rosszaságot csinált, akkor magamat hibáztattam, hogy biztos azért, mert egyedül nevelem, mert csonka családban nő fel, blablabla... 

Amikor viszont megismertem Gyurit, akkor tudtam, éreztem, hogy ő az igazi!

Szép lassan beleszerettem, pedig nem akartam, hogy miattam elhagyja a feleségét. Sőt soha még csak meg sem említettem, nehogy azt gondolja, mennyire akarom, hogy velem, velünk éljen! Minden hétvégét egyedül töltöttünk, és csak vártam, hogy egyszer ez megváltozik, talán. És akartam neki, nekünk szülni, mert tudtam, hogy ő más! Akartam ezt az anyaságot és igazam lett!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen későn találkoztunk, de biztos így volt ez megírva valahol! De remélem sok az időnk és együtt szeretetben és szerelemben tudjuk felnevelni a két kislányunkat - mert most már Ő Csenge életében is az apa. Nagyon szeretem őt! Megadta nekem életem legnagyobb ajándékát! Most már nem terhes az anyaság, nem érzem úgy, hogy szar vagyok!

Köszönöm!

***

Hát ez Timi sorsa, élete, és hogy milyen volt a várandóssága, a rohamszülése, amire alig értünk oda, illetve milyen nehézségekkel kellett megküzdenie Katica születése után, azt megtudhatjátok vasárnap délután 3-kor a LifeNetworkön! 

Tartsatok velünk!

És persze várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

0 Tovább

Katica egy tündéri alvósbaba!

Szomolnyi Timi (aki elsőként szült meg a 10 kismamánkból) belerázódott az új helyzetbe :)

Katica nyugodt, bájos, csendes, imádni való kislány, aki éjjel is jól alszik. Timi párja nem bír betelni a nézésével, rohan haza munka után és veszi fel, Katica rajta alszik, (a meccset is így nézik) egyszerűen csodálatos közöttük az összhang!

Csenge is örül a tesónak, próbál segíteni az ellátásában, amennyire egy 8 évestől ez kitelik: a fürdetésnél neki is van feladata :) A pelenkázásban még nem tud segíteni (a köldökcsonk miatt sem), de figyeli, talán nemsokára ez is menni fog neki.

Timi azt meséli, hogy Katicának leginkább akkor van nagy hangja, ha felébresztik, akkor mérgesen kiabál :)

A szoptatás még nem megy tökéletesen: Katicának nem mindig sikerül ügyesen bekapni a cicit, ezért Timi a pótlást (a saját lefejt anyatejét) cumisüvegből adja oda. Voltak szoptatási tanácsadáson az Uzsoki Kórházban Sződy Juditnál, azóta kissé jobb a helyzet.

Gyuri, (Timi párja) nagyon nagy segítség: nemcsak azzal, hogy szó szerint magára veszi a kislányát és úgy pihen a baba (még meccset is így "néznek"), hanem mosogat, tereget, mosógépet szerel...

Merthogy a mosógép is mikor döglik be? Pont akkor, amikor a családban pár napos a Katica, aki után – nem kell mesélnem a gyerekeseknek – állandóan jár(na) a mosógép, mert nincs pelus, ami a nyakig kakilástól megóvná a gyereket :D

Szóval 2 napig nem volt mosógép, és bár Timi párja (aki szerelésben nagyon otthon van) megpróbálta megjavítani, ehhez bizony szakember kellett.

És hát 2 napig kézzel áztatni/mosni az anyatejes baba által "összekoszolt" ruhácskákat – nem olyan nagyon kényelmes, bár tudom, régen, eleink kézzel mostak.

Szóval Timiéknél minden rendben - mindezt filmen ősszel mutatjuk meg a LifeNetwork csatornán - hiszen tudjátok: "Jön a baba - Hadas Krisztával"!

0 Tovább

Katica, a műsor első babája percek alatt megszületett!

Szülésekről álmodtam. Sok szülésről. Egyik szülőszobáról a másikra szaladtunk, mert egyszerre szültek a kismamáink, és mindenhol épp történt valamit, mi pedig Hadas Krisztával csak mentünk, rögzítettünk, és mentünk és ott is felvettük, és tovább mentünk, és megint ott volt egy szülés...

Szülésekről álmodtam, de csak miután ma hajnalban tényleg megszületett a műsor első kisbabája, Katica!

Gyönyörű volt a szülés - már ha lehet egy szülésről ilyet mondani. Valószínűleg minden édesanya ilyet kíván magának. Gyors volt, annyira gyors, hogy a szülőszobába érkezésünk után 10 perc sem telt el, és Timi 3 nyomásra megszülte a 3300 grammos, 56 centis kislányát. 
És már az Uzsoki kórházba is úgy érkeztek, hogy rögtön a szülőszobába kerültek - még jó, hogy a nagy rohanásban nem maradt otthon az FH Biobank őssejtes csomagja!
Fél 11-kor jelentkeztek az első fájások, akkor még ritkák és jóslónak tűntek, de mivel vérzés is kapcsolódott hozzá, ezért Timi már készen volt arra, hogy be fognak menni az Uzsokiba. 
Igen, pont azon a napon, amit a párja "kinézett" magának, péntek 13-án, teliholdkor.
2 óra 45 perckor. Simán, gyorsan, kevés fájdalommal, az édesapa aggódó jelenlétében, egészségesen, kicsi hajjal, némi méltatlankodó sírással Dr. Lajis Tímea kezei közé.

Levették a köldökzsinórvért tőle, megmosdatták és visszavitték a mamájához, aki - ezt már szinte le sem  merem írni - pihenten, ragyogva várta, megszoptatta.
Túl szép, hogy igaz legyen, pedig igaz, és ettől szép!
Minden szülés más - ez ilyen volt. 

A Jön a baba - Hadas Krisztával első babája tehát megszületett, még 9 édesanya szülésénél és 10 gyermek születésénél leszünk ott - és lesztek ott Ti is, ha velünk tartotok.

Szomolányi Timinek szívből gratulálunk, az orvosoknak, szülésznőknek köszönjük a segítséget!

Részletek szeptember 21-től a LifeNetwork műsorán a Jön a baba - Hadas Krisztával című 10 részes sorozatban!

Kéky Kira
1 Tovább

56 éves apa, 41 éves anya, kistesó egy előző kapcsolatból - Szomolányi Timi története

Szomolányi Timi évek óta egyedülálló anyaként  nevelte kislányát Csengét. Azt mondja: sokszor enyhén szólva nem volt móka-kacagás az élete.
   

Aztán sok év múltán megismerkedett Gyurival, aki bizony nős volt. Már van két felnőtt fia, sőt unokái is.

Az édesapa 56 éves, Timi pedig 41 múlt. 21 kiló leadása után teherbe esett. Gyurinak pedig döntenie kellett. Mindketten tudták, és vállalják a felelősséget, hogy nagy fájdalmat okoztak egy másik asszonynak.

Nem tudnak és akarnak megfelelni minden elvárásnak, hogy hány évesen, milyen élethelyzetben "illik" gyereket vállalni. Tudják, hogy egymás nélkül nem tudnak élni. Ráadásul Timi előző férjével nem szépen váltak, a kislányért Csengéért is pereskednek.

Szóval most minden nagyon bonyolult, és a babavárás alatt többféle konfliktussal is küzdenek.

Timi várandóssága nem egyszerű: többféle problémára is szed gyógyszert, állandóan vérvételre jár, illetve rendszeresen kell injekcióznia magát, mégsem érzi tehernek a pocakját, pedig már nagyon közel jár a szüléshez.

Pár napja bekísértük őket  az Uzsoki kórházba (ahol választott orvosánál fog szülni), mert vérzést tapasztalt. Ám a vizsgálat és a CTG szerint sincs semmi baj, egy normálisnak mondható tágulásos vérzés ijesztette meg a párt. Csengére addig Timi barátnője vigyázott, és Csenge sírva kérte a kistesót, hogy akkor most már bújjon ki!

Végül mégsem lett szülés, a vizsgálatok után hazaengedtek minket.

Június 23-ra van kiírva, de nem bánná, ha hamarabb megszületne kislánya, Katica :)

Nemsokára a szülőszobából jelentkezünk Timivel!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek