Szülésekről álmodtam. Sok szülésről. Egyik szülőszobáról a másikra szaladtunk, mert egyszerre szültek a kismamáink, és mindenhol épp történt valamit, mi pedig Hadas Krisztával csak mentünk, rögzítettünk, és mentünk és ott is felvettük, és tovább mentünk, és megint ott volt egy szülés...

Szülésekről álmodtam, de csak miután ma hajnalban tényleg megszületett a műsor első kisbabája, Katica!

Gyönyörű volt a szülés - már ha lehet egy szülésről ilyet mondani. Valószínűleg minden édesanya ilyet kíván magának. Gyors volt, annyira gyors, hogy a szülőszobába érkezésünk után 10 perc sem telt el, és Timi 3 nyomásra megszülte a 3300 grammos, 56 centis kislányát. 
És már az Uzsoki kórházba is úgy érkeztek, hogy rögtön a szülőszobába kerültek - még jó, hogy a nagy rohanásban nem maradt otthon az FH Biobank őssejtes csomagja!
Fél 11-kor jelentkeztek az első fájások, akkor még ritkák és jóslónak tűntek, de mivel vérzés is kapcsolódott hozzá, ezért Timi már készen volt arra, hogy be fognak menni az Uzsokiba. 
Igen, pont azon a napon, amit a párja "kinézett" magának, péntek 13-án, teliholdkor.
2 óra 45 perckor. Simán, gyorsan, kevés fájdalommal, az édesapa aggódó jelenlétében, egészségesen, kicsi hajjal, némi méltatlankodó sírással Dr. Lajis Tímea kezei közé.

Levették a köldökzsinórvért tőle, megmosdatták és visszavitték a mamájához, aki - ezt már szinte le sem  merem írni - pihenten, ragyogva várta, megszoptatta.
Túl szép, hogy igaz legyen, pedig igaz, és ettől szép!
Minden szülés más - ez ilyen volt. 

A Jön a baba - Hadas Krisztával első babája tehát megszületett, még 9 édesanya szülésénél és 10 gyermek születésénél leszünk ott - és lesztek ott Ti is, ha velünk tartotok.

Szomolányi Timinek szívből gratulálunk, az orvosoknak, szülésznőknek köszönjük a segítséget!

Részletek szeptember 21-től a LifeNetwork műsorán a Jön a baba - Hadas Krisztával című 10 részes sorozatban!

Kéky Kira