Szomolnyi Timi (aki elsőként szült meg a 10 kismamánkból) belerázódott az új helyzetbe :)

Katica nyugodt, bájos, csendes, imádni való kislány, aki éjjel is jól alszik. Timi párja nem bír betelni a nézésével, rohan haza munka után és veszi fel, Katica rajta alszik, (a meccset is így nézik) egyszerűen csodálatos közöttük az összhang!

Csenge is örül a tesónak, próbál segíteni az ellátásában, amennyire egy 8 évestől ez kitelik: a fürdetésnél neki is van feladata :) A pelenkázásban még nem tud segíteni (a köldökcsonk miatt sem), de figyeli, talán nemsokára ez is menni fog neki.

Timi azt meséli, hogy Katicának leginkább akkor van nagy hangja, ha felébresztik, akkor mérgesen kiabál :)

A szoptatás még nem megy tökéletesen: Katicának nem mindig sikerül ügyesen bekapni a cicit, ezért Timi a pótlást (a saját lefejt anyatejét) cumisüvegből adja oda. Voltak szoptatási tanácsadáson az Uzsoki Kórházban Sződy Juditnál, azóta kissé jobb a helyzet.

Gyuri, (Timi párja) nagyon nagy segítség: nemcsak azzal, hogy szó szerint magára veszi a kislányát és úgy pihen a baba (még meccset is így "néznek"), hanem mosogat, tereget, mosógépet szerel...

Merthogy a mosógép is mikor döglik be? Pont akkor, amikor a családban pár napos a Katica, aki után – nem kell mesélnem a gyerekeseknek – állandóan jár(na) a mosógép, mert nincs pelus, ami a nyakig kakilástól megóvná a gyereket :D

Szóval 2 napig nem volt mosógép, és bár Timi párja (aki szerelésben nagyon otthon van) megpróbálta megjavítani, ehhez bizony szakember kellett.

És hát 2 napig kézzel áztatni/mosni az anyatejes baba által "összekoszolt" ruhácskákat – nem olyan nagyon kényelmes, bár tudom, régen, eleink kézzel mostak.

Szóval Timiéknél minden rendben - mindezt filmen ősszel mutatjuk meg a LifeNetwork csatornán - hiszen tudjátok: "Jön a baba - Hadas Krisztával"!