Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hatalmas kisbaba gátvédelemmel: Bulcsú is megérkezett

Épp csak ideértünk, máris beerősödtek a fájások :)

De Bulcsú rendes srác volt, és  ügyesen megvárt minket!

54 centisen és 4 kiló 20 dekával jött a világra 11 óra 40 perckor a békéscsabai Réthy Pál Kórházban, Dr. Ombódi Róbert szülész-nőgyógyász és Szabadosné Benkő Hajnalka szülésznő segítségével, természetes úton.

Ő a család negyedik gyereke, mindenki remekül van! A szüléstörténetet itt olvashatjátok!

Gratulálunk!

0 Tovább

Zsombor is világra jött - kicsit hamarabb a vártnál

Nemsokára jövünk a részletekkel, most csak az alap adatok: Zsombor 3140 grammal, 53 centisen látta meg a napvilágot 5 óra 42 perckor a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban.

Mindenki jól van :)

0 Tovább

Váratlan szülés? Bernadettnek fájásai vannak!

Nemrég kaptuk a riasztást, hogy Bernadettnek 8 perces fájásai vannak, úton vagyunk a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba. Bernadettnek még két es fel hete lenne a szülésig, a férje nemrég esett át transzplantáción, új vesét kapott. A friss műtét ellenére eljött, igy itt lesz a szülés alatt!

0 Tovább

Hagyományőrzés, lovak, jurta és a negyedik gyerek

Kutyák, macskák, nyulak, kecskék, lovak és persze néhány gyerek.
A békéscsabai Kovácséknál szám szerint a negyedik gyerek érkezik a családba. Nagymamák és nagypapák, no meg rengeteg barát veszi őket körül. Gyakran hagyományőrző ruhát húznak, lóra pattannak és onnan nyilaznak, ha pedig épp arra van kedvük, jurtában alszanak. Sok városi gyereknek, családnak ez nyaralás lenne - ők itt, így élnek.
Magdi és Csaba nem az a stresszelős fajta. Igazán élvezik az életet, a sok gyereket, a családi bulikat. Nyolc év együttélés és a második gyerek születése után házasodtak össze. Na nem azért, mert nem vették komolyan az összetartozást, nagyon is stabil, boldog a kapcsolatuk. Egyszerűen csak így jött ki a lépés. Aztán a két lány, Virág és Kamilla után következett Bendegúz. Bulcsút pedig július elejére várják.  
Magdi azt mondja, többen is megjegyezték a környezetükben, milyen bátrak, hogy negyedik gyereket is vállalnak. De nekik így a természetes. Ahol elfér három, ott a negyedik gyereknek is lesz hely - mondják. Szóval egy nagy, nem olaszosan, inkább magyarosan hangos család az övék.
A két kiskamasz Virág és Kamilla az egyik pillanatban fejhangon visítanak egymással, durcáskodnak, csapkodnak, aztán egy perc múlva már az udvaron viháncolnak, és felváltva kényeztetik az öccsüket, Bendegúzt, aki természetesen nagyon várja az új játszótársat, Bulcsút. De addig is, míg a kistesóval nem játszhatnak, ott van nekik a sok négylábú játszópajtás, és megtanulhatnak íjjal bánni, kecskét fejni, tudják, hogy mi fán terem a cseresznye... 
Magdi a békéscsabai Réthy Pál Kórházban szül, mi pedig nagyon reméljük, hogy kameránkkal időben odaérünk majd, hogy a legszebb pillanatoknak Ti is a tanúi legyetek :-)
Hadas Kriszta
3 Tovább

46 évesen, magas vérnyomás miatt császárral szülte negyedik babáját Éva

Évának 160 fölé ment a vérnyomása az utóbbi pár napban, és mivel 46 évesen a negyedik babáját várta, ezért jobbnak látták befektetni.

Éjjel aztán már némi fájás és vérzés is jelentkezett, ezért Dr. Molnár Mihály osztályvezető főorvos úgy döntött, hogy a 39 hetes babát császármetszéssel a világra segítik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Reggel kaptuk az értesítést, azonnal indultunk.

40 perc volt az út Tatabányáig, ahol már Évát előkészítve találtuk, a műtét perceken belül kezdődött.

Éva elég zaklatott volt, félt a császármetszéstől, mert előző három gyermekét természetes úton szülte meg.

Éva szinte egész éjjel nem tudott aludni, azt mondja, a leghosszabb idő 18 perc volt, amit szundítani sikerült. Miután beértünk a kórházba, a vagány, a tetoválásokat nagyon kedvelő édesanya (akinek a hátán egy fa alatt parkoló trabant van) a gerincébe kapott érzéstelenítést - ettől félt, de végül meglepődött, hogy mennyire nem volt vészes.

A műtőbe bekészítették az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejtes dobozát is, hogy a megszületés után azonnal levehessék a köldökzsinórvért. Éva ébren volt a műtét alatt, melyet Dr. Pazár Dániel és csapata végzett, és rögtön megnézhette a hatalmas hanggal méltatlankodó kislányát.

Amikor a Leát felöltöztették és édesapja a karjába fogta, a nagydarab kamionsofőr könnyei bizony csorogni kezdtek - Lea pedig, aki addig sírt, azonnal elcsendesedett.

Éva most egy darabig fekvésre van fogva a gerincbe adott érzéstelenítés miatt, de a babáját már megszoptatta, és most végre ő is alhat egyet.

Gratulálunk az édesapának, akinek ez az első gyermeke. Róla és Éva különleges élettörténetéről, családjáról a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban tudhattok meg mindent.

Kövessetek minket, mert Eszter továbbra is mindenórás, ő az, akinek dátum szerint a leghamarabb kellett volna szülnie, de eddig már hárman előzték le: Éván kívül Timi és Virág (az ikrekkel) is.

Kéky Kira

2 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek