Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megszületett Lea!

A Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat újabb babája született meg a kameráink előtt: 3060 grammal jött a világra Emmer Éva és "Bölény" kislánya :)

10 óra 44 perckor kiemelték őt a mama hasából, minden tökéletesen zajlott.

Mindenki egészséges :)

Gratulálunk a családnak, és köszönjük szépen a tatabányai Szent Borbála Kórháznak a lehetőséget! 

Éva, az édesapa, Lea, Hadas Kriszta és Kéky Kira a szülés után fél órával :)

Délután jövünk a részletes beszámolóval, és ősszel a 10 részes "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban a LifeNetwork-ön az egyik részben Éva történetét ismehetitek meg.

0 Tovább

Éva kórházban van, császármetszés lesz nemsokára!

Éva, akit tegnap mutattunk be, kórházban van magas vérnyomás miatt. A baba jól van ugyan, de mivel Éva cukra is ingadozó és a negyedik babája lesz most 46 évesen, azt mondták, már csak gyerekkel hagyhatja el a kórházat. 

Éjfél óta már nem is ehet. 

Szerencsére a párja (aki kamionos) épp úton van hazafelé, tehát ott tud lenni a kisbabája születésekor.

Mi úton vagyunk Tatabányára, amit van hírünk, jelentkezünk!

0 Tovább

A 4. gyerek a 3. apától 46 évesen - egy igazán nem mindennapi édesanya: Éva

Emmer Éva gyakorlatilag semmit sem a megszokott módon csinál. 46 évesen a negyedik gyermekét várja a harmadik apától.

Párja - ahogy a család nevezi - "Bölény" 10 évvel fiatalabb nála. Jó nagy ember, de a zord külső érző szívet takar :-)

Bölény és Éva 10 éve élnek együtt. Amikor összeköltöztek Évának már volt két kamasz gyereke, és egy hároméves kislánya Babó, akit együtt nevelnek. Az azóta tinilánnyá serdült Babó apának szólítja Bölényt. A nagyobb gyerekek már elköltöztek, saját életület élik, de nem mindig felhőtlen a kapcsolatuk az édesanyjukkal. Éva ugyanis, bár maga sem élt soha sablonos életet, nem bírja magában tartani a véleményét. Ha nem tetszik neki valami, akkor azt bizony azonnal ki is mondja - és ebből van konfliktus bőven. A gyerekei párkapcsolatáról is megvan a véleménye, de sose mondta, hogy hagyják el egymást, csak - ahogy fogalmaz - azt nem  tűri, hogy ítélkezzenek (akkor még idegenként, a családot nem ismerőként) a családja felett. De a gyerekei döntését tiszteletben tartja.

Egy közös pont azonban mindenképp akad mindenkivel: a sport.

Az egész család, beleértve Évát is, thai boxol. Mindennap találkoznak az edzéseken, ahol a kismama most egy ideig a ring széléről nézi a gyerekeit és a párját.

Éva saját bevallása szerint sem könnyű eset. Nagyszájú, hirtelen haragú, és sokszor hozott már rossz döntést életében. De a nagy hang mögött egy igen érzékeny, sebezhető, kételyekkel küzdő nő van, aki tudja, sokan különcnek tartják azért, mert 46 évesen ismét gyermeket vállal.

Amikor a 23 éves nagylánya megtudta, hogy ismét az édesanyja bővíti a családot, percekig csak nevetett, de ma már mindenki őszintén örül :) Főleg persze a szülők, akik nem is gondolták, hogy ilyen későn természetes úton megfoganhat közös babájuk.

Éva a tervek szerint július 5-re van kiírva, Tatabányán, a Szent Borbála Kórházban szül - természetesen ott leszünk a stábbal és itt a postr-en, illetve ősszel a LifeNetwork csatornán a Jön a baba műsorban láthatjátok is a történéseket!

Hadas Kriszta

1 Tovább

Katica egy tündéri alvósbaba!

Szomolnyi Timi (aki elsőként szült meg a 10 kismamánkból) belerázódott az új helyzetbe :)

Katica nyugodt, bájos, csendes, imádni való kislány, aki éjjel is jól alszik. Timi párja nem bír betelni a nézésével, rohan haza munka után és veszi fel, Katica rajta alszik, (a meccset is így nézik) egyszerűen csodálatos közöttük az összhang!

Csenge is örül a tesónak, próbál segíteni az ellátásában, amennyire egy 8 évestől ez kitelik: a fürdetésnél neki is van feladata :) A pelenkázásban még nem tud segíteni (a köldökcsonk miatt sem), de figyeli, talán nemsokára ez is menni fog neki.

Timi azt meséli, hogy Katicának leginkább akkor van nagy hangja, ha felébresztik, akkor mérgesen kiabál :)

A szoptatás még nem megy tökéletesen: Katicának nem mindig sikerül ügyesen bekapni a cicit, ezért Timi a pótlást (a saját lefejt anyatejét) cumisüvegből adja oda. Voltak szoptatási tanácsadáson az Uzsoki Kórházban Sződy Juditnál, azóta kissé jobb a helyzet.

Gyuri, (Timi párja) nagyon nagy segítség: nemcsak azzal, hogy szó szerint magára veszi a kislányát és úgy pihen a baba (még meccset is így "néznek"), hanem mosogat, tereget, mosógépet szerel...

Merthogy a mosógép is mikor döglik be? Pont akkor, amikor a családban pár napos a Katica, aki után – nem kell mesélnem a gyerekeseknek – állandóan jár(na) a mosógép, mert nincs pelus, ami a nyakig kakilástól megóvná a gyereket :D

Szóval 2 napig nem volt mosógép, és bár Timi párja (aki szerelésben nagyon otthon van) megpróbálta megjavítani, ehhez bizony szakember kellett.

És hát 2 napig kézzel áztatni/mosni az anyatejes baba által "összekoszolt" ruhácskákat – nem olyan nagyon kényelmes, bár tudom, régen, eleink kézzel mostak.

Szóval Timiéknél minden rendben - mindezt filmen ősszel mutatjuk meg a LifeNetwork csatornán - hiszen tudjátok: "Jön a baba - Hadas Krisztával"!

0 Tovább

Váratlan fordulat, műtőben az édesapa - mi lesz így a kismamával?

Senki nem számított erre a telefonhívásra, amely Hadas Krisztához érkezett: az egyik kismamánk, Bernadett szólt, hogy a férjének, aki vesebeteg, váratlanul megfelelő vesét találtak és szervriadó van: ma éjjel beültetik neki az új vesét!

Ez egyszerre hatalmas öröm és hatalmas teher is: Bernadettnek egy hónapja van szülésig, és ez az utolsó hónap anélkül fog telni, hogy a férje segíteni tudjon neki, hiszen a párja egy komoly, többórás veseátültetéses műtét után fog lábadozni.

Kriszta még épp be tudott rohanni forgatni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, ahol Antalt dializálják (köszönjük a kórház és a dialízisközpont segítségét!), a férj könnyek között búcsúzott el a feleségétől, mert azon izgul, hogy a párja nehogy korábban megszüljön az izgalom miatt.

Bernadettnek és Antalnak már van egy óvodás kislánya, Csenge - a fejleményekről, a műtét sikeréről és a várandósság utolsó heteiről még beszámolunk Nektek!

Tartsatok velünk és ősszel a "Jön a baba - Hadas Krisztával" sorozattal a LifeNetwork-ön!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek