Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Váratlan szülés? Bernadettnek fájásai vannak!

Nemrég kaptuk a riasztást, hogy Bernadettnek 8 perces fájásai vannak, úton vagyunk a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba. Bernadettnek még két es fel hete lenne a szülésig, a férje nemrég esett át transzplantáción, új vesét kapott. A friss műtét ellenére eljött, igy itt lesz a szülés alatt!

0 Tovább

Egy vidám szülés: Eszter és Antal története

A vasárnapi hidegfront miatt majdnem elindultunk Békéscsabára Magdiékhoz, de az a szülés mégsem indult be - ám azért nem maradtunk esemény nélkül! A lehülés csak meghozott egy babát: Eszter és Antal kislányát. Este 8-kor érkezett a telefonhívás, hogy bár csak sima vizsgálatra mentek be a Szent János Kórházba, de dr. Hunka Rezső, Eszter szülés-nőgyógyásza már nem engedi haza őket.

Amikor ugyanis Eszterék a szokásos, kétnaponkénti vizsgálatra megérkeztek, akkor derült ki, hogy "elfogyott" a magzatvíz, 2 ujjnyira nyitva, érett a méhszáj és meszesedik a lepény. Szóval nincs mese: szülni kell. Arról nem beszélve, hogy bár a fogantatás időpontja nagyon bizonytalan volt, de azért a számítások szerint a 40 hetet betöltötte Eszter pár napja. 

Ha lehet egyébként egy szülés vidám, akkor ez az volt: bár eddig is tudtuk Antalról, hogy vicces pasas, de azt nem néztük ki belőle, hogy képes este 9 és hajnali 2 között szinte végig megnevettetni Esztert a fájások között - mindennel viccelődött, még jó, hogy közben arra figyelt, hogy mindent elhozzanaka, amit összekészítettek: így az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejtes csomagját is.

Antal nem vicceket mesélt, hanem egyszerűen olyan hatalmas mosoly volt az arcán, hogy nem lehetett nem együtt  vigyorogni vele.

Na jó, az utolsó 2-3 órában néha be kellett érnie egy futó mosollyal, mert egy idő után kissé elfogyott Eszter humorérzéke. 2-3 perces fájásoknál ez talán már érthető :)

Aztán egyszercsak elmúlt éjfél, így már biztosak lehettünk benne, hogy a kisbaba Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjeként ismert híres orvosnak születésnapján (1818 Budapest - 1865 Bécs) jön a világra.

Tulajdonképpen 4 perces fájásokkal indult este 9-10 között a dolog, és éjfélig gyerekjátéknak tűnt az egész, ám elérkezett az idő, amikor már sem feküdni, sem ülni, sem állni nem volt jó.

A Szent János Kórházban szép, meghitten berendezett szülőszobák vannak, bár Eszter a kádban vajúdást nem próbálta ki, arra is lett volna lehetőség. A labdán, Antalba kapaszkodva vészelte át az egyre erősödő és sűrűsödő fájásokat. Tóth Antalné Márta, a szülésznő segített az először szülő Eszternek, hogy miként ossza be az erejét.

A burokrepesztés és némi oxitocin végül rendszerezte és felerősítette annyira a fájásokat, hogy hajnali fél 2 után már lehetett tudni: lassan kitolási szakasz jön.

Csiki Antónia Zoé végül 2 óra 10 perckor született meg, 54 centisen, 3500 grammal.

Rózsaszín ruhába bújtatva adták oda édesapjának, aki eredetileg fiút szeretett volna, de természetesen teljesen elolvadt a gyönyörű kislány látványától :)

A munkamániás Eszterről és a basszusgitáros Antalról és történetükről a szeptember 21-én 15 órakor a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban tudhattok meg mindent.

Kövessetek minket, mert Magdi szülését várjuk Békéscsabán! Bármikor indulhatunk! :)

Kéky Kira

0 Tovább

Hagyományőrzés, lovak, jurta és a negyedik gyerek

Kutyák, macskák, nyulak, kecskék, lovak és persze néhány gyerek.
A békéscsabai Kovácséknál szám szerint a negyedik gyerek érkezik a családba. Nagymamák és nagypapák, no meg rengeteg barát veszi őket körül. Gyakran hagyományőrző ruhát húznak, lóra pattannak és onnan nyilaznak, ha pedig épp arra van kedvük, jurtában alszanak. Sok városi gyereknek, családnak ez nyaralás lenne - ők itt, így élnek.
Magdi és Csaba nem az a stresszelős fajta. Igazán élvezik az életet, a sok gyereket, a családi bulikat. Nyolc év együttélés és a második gyerek születése után házasodtak össze. Na nem azért, mert nem vették komolyan az összetartozást, nagyon is stabil, boldog a kapcsolatuk. Egyszerűen csak így jött ki a lépés. Aztán a két lány, Virág és Kamilla után következett Bendegúz. Bulcsút pedig július elejére várják.  
Magdi azt mondja, többen is megjegyezték a környezetükben, milyen bátrak, hogy negyedik gyereket is vállalnak. De nekik így a természetes. Ahol elfér három, ott a negyedik gyereknek is lesz hely - mondják. Szóval egy nagy, nem olaszosan, inkább magyarosan hangos család az övék.
A két kiskamasz Virág és Kamilla az egyik pillanatban fejhangon visítanak egymással, durcáskodnak, csapkodnak, aztán egy perc múlva már az udvaron viháncolnak, és felváltva kényeztetik az öccsüket, Bendegúzt, aki természetesen nagyon várja az új játszótársat, Bulcsút. De addig is, míg a kistesóval nem játszhatnak, ott van nekik a sok négylábú játszópajtás, és megtanulhatnak íjjal bánni, kecskét fejni, tudják, hogy mi fán terem a cseresznye... 
Magdi a békéscsabai Réthy Pál Kórházban szül, mi pedig nagyon reméljük, hogy kameránkkal időben odaérünk majd, hogy a legszebb pillanatoknak Ti is a tanúi legyetek :-)
Hadas Kriszta
3 Tovább

Megszületett Lea!

A Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat újabb babája született meg a kameráink előtt: 3060 grammal jött a világra Emmer Éva és "Bölény" kislánya :)

10 óra 44 perckor kiemelték őt a mama hasából, minden tökéletesen zajlott.

Mindenki egészséges :)

Gratulálunk a családnak, és köszönjük szépen a tatabányai Szent Borbála Kórháznak a lehetőséget! 

Éva, az édesapa, Lea, Hadas Kriszta és Kéky Kira a szülés után fél órával :)

Délután jövünk a részletes beszámolóval, és ősszel a 10 részes "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban a LifeNetwork-ön az egyik részben Éva történetét ismehetitek meg.

0 Tovább

Éva kórházban van, császármetszés lesz nemsokára!

Éva, akit tegnap mutattunk be, kórházban van magas vérnyomás miatt. A baba jól van ugyan, de mivel Éva cukra is ingadozó és a negyedik babája lesz most 46 évesen, azt mondták, már csak gyerekkel hagyhatja el a kórházat. 

Éjfél óta már nem is ehet. 

Szerencsére a párja (aki kamionos) épp úton van hazafelé, tehát ott tud lenni a kisbabája születésekor.

Mi úton vagyunk Tatabányára, amit van hírünk, jelentkezünk!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek