A vasárnapi hidegfront miatt majdnem elindultunk Békéscsabára Magdiékhoz, de az a szülés mégsem indult be - ám azért nem maradtunk esemény nélkül! A lehülés csak meghozott egy babát: Eszter és Antal kislányát. Este 8-kor érkezett a telefonhívás, hogy bár csak sima vizsgálatra mentek be a Szent János Kórházba, de dr. Hunka Rezső, Eszter szülés-nőgyógyásza már nem engedi haza őket.

Amikor ugyanis Eszterék a szokásos, kétnaponkénti vizsgálatra megérkeztek, akkor derült ki, hogy "elfogyott" a magzatvíz, 2 ujjnyira nyitva, érett a méhszáj és meszesedik a lepény. Szóval nincs mese: szülni kell. Arról nem beszélve, hogy bár a fogantatás időpontja nagyon bizonytalan volt, de azért a számítások szerint a 40 hetet betöltötte Eszter pár napja. 

Ha lehet egyébként egy szülés vidám, akkor ez az volt: bár eddig is tudtuk Antalról, hogy vicces pasas, de azt nem néztük ki belőle, hogy képes este 9 és hajnali 2 között szinte végig megnevettetni Esztert a fájások között - mindennel viccelődött, még jó, hogy közben arra figyelt, hogy mindent elhozzanaka, amit összekészítettek: így az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejtes csomagját is.

Antal nem vicceket mesélt, hanem egyszerűen olyan hatalmas mosoly volt az arcán, hogy nem lehetett nem együtt  vigyorogni vele.

Na jó, az utolsó 2-3 órában néha be kellett érnie egy futó mosollyal, mert egy idő után kissé elfogyott Eszter humorérzéke. 2-3 perces fájásoknál ez talán már érthető :)

Aztán egyszercsak elmúlt éjfél, így már biztosak lehettünk benne, hogy a kisbaba Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjeként ismert híres orvosnak születésnapján (1818 Budapest - 1865 Bécs) jön a világra.

Tulajdonképpen 4 perces fájásokkal indult este 9-10 között a dolog, és éjfélig gyerekjátéknak tűnt az egész, ám elérkezett az idő, amikor már sem feküdni, sem ülni, sem állni nem volt jó.

A Szent János Kórházban szép, meghitten berendezett szülőszobák vannak, bár Eszter a kádban vajúdást nem próbálta ki, arra is lett volna lehetőség. A labdán, Antalba kapaszkodva vészelte át az egyre erősödő és sűrűsödő fájásokat. Tóth Antalné Márta, a szülésznő segített az először szülő Eszternek, hogy miként ossza be az erejét.

A burokrepesztés és némi oxitocin végül rendszerezte és felerősítette annyira a fájásokat, hogy hajnali fél 2 után már lehetett tudni: lassan kitolási szakasz jön.

Csiki Antónia Zoé végül 2 óra 10 perckor született meg, 54 centisen, 3500 grammal.

Rózsaszín ruhába bújtatva adták oda édesapjának, aki eredetileg fiút szeretett volna, de természetesen teljesen elolvadt a gyönyörű kislány látványától :)

A munkamániás Eszterről és a basszusgitáros Antalról és történetükről a szeptember 21-én 15 órakor a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban tudhattok meg mindent.

Kövessetek minket, mert Magdi szülését várjuk Békéscsabán! Bármikor indulhatunk! :)

Kéky Kira