Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy végigröhögött szüléskezdet krónikája - JÖN Bernadették filmje!

Amikor Bernadették szülésének első húsz percét végigröhögtük, mert olyan "szőkék" voltunk, hogy képesek voltunk számtalanszor eltévedni éjjek a kórházban, akkor már tudtam, hogy Bernadett nagyon laza, jó fej, hogy ő nem egy parázós típus,

Vágni is nagyon jó volt a filmjöket, nagyon remélem, hogy Ti is felváltva fogtok vigyorogni és könnyezni, mert persze lesznek a filmben szívbemarkoló pillanatok is.

A forgatás óta is tartjuk Berniékkel a kapcsolatot, és azt mesélik, hogy mikor hazamentek a kórházból, akkor nagy nyugodtan azt gondolták, hogy majd szépen beáll a rendszer, megszokják, hogy egy "Mannányival" többen vannak és minden rendben lesz.

Ám a helyzet ennél néha kaotikusabb, Bernadett így ír erről:

"Hétköznapokon van egy biztos pont az életünkben, Márkónak (ő a nagy fiú) be kell érnie a suliba. Ezt a feladatát több-kevesebb sikerrel abszolválja. Délután az én megyek Márkóért és bevallom én sem teljesítek 100%-on. Ne aggódjon senki, Márkó minden nap suliban van, amikor van iskola és minden nap haza is hozzuk, csak nem mindig a tervezett időben... Míra (a középső gyerek) hetente kétszer van családi napköziben és péntekenként van nagymamánál. Természetesen az érkezési időpontjaink ebben az esetben is hektikusak.

Manna (a sorozatban született legkisebb kislány) folyton úton van. Ő nem késik el a saját programjairól egyelőre (talán azért mert még nincs neki), de biztos vagyok benne, hogy idővel változni fog ez a helyzet is. Néha azt gondolom az élet tréfálkozik velünk, vagy csak egyszerűen teszteli a terhelhetőségünket, mert a munkánkban most kapjuk meg azokat a lehetőségeket, amikre hosszú idő óta vágytunk.

Feltételezésem szerint egy normális család életében most az következne, hogy a hétvégéket együtt töltjük, kirándulunk, romantikázunk. Nálunk ez sincs így. Az említett vágyak teljesülése miatt Manna és én úton vagyunk, apa meg a nagyokkal próbál túlélni itthon.

Hamarosan nyári szünet lesz és tartok tőle, hogy a gyerekeink idegbajt fognak kapni tőlünk. Ha azzal kezdtem, hogy minden rendben van, azzal is zárom. Tényleg minden rendben van, csak kicsit másképp, mint azt sokan képzelik. 20 év múlva talán kipihenjük magunkat."

Hát így van!

Bernadették példát mutatnak rögtönzésből, alkalmazkodásból és lazaságból - ne hagyjátok ki a részüket a Jön a baba - Hadas Krisztával sorozatban, amelynek új epizódja vasárnap 16 órakor kezdődik a LifeNetworkön!

Kéky Kira

0 Tovább

JÖN! Erika, a kameruni férj és a megpróbáltatások története

"Zoé baba már három napja táncol az idegeimen, ez a front most nagyon megviselte őt, és semmit nem tudtam tőle csinálni" - kezdte beszámolóját Melicher Erika, sorozatunk 2. évadának újabb kismamája. Ez a helyzet vélhetően minden anyuka számára ismerős :)

"Megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, nem volt egyszerű az ordítás mellett."

Erikáék története több ok miatt is nagyon egyedi és nagyon pozitív.

Egyrészt Erika túl van egy mellrákon, ami miatt levették az egyik mellét, másrészt a boldogságot egy kameruni férfi mellett találta meg: Sebas remek férj és gondos családapa. Irigylésre méltóan az, nézzétek meg ma a filmben!

Erikát is beszippantotta az anyaság, "a világ legcsodálatosabb, de legkeményebb melója" - ahogy fogalmaz.

"A terhesség alatt már készültem rá, hogy nem lesz sétagalopp. De erre nem lehet felkészülni max. elképzelni, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. A legijesztőbb dolog az volt, amikor hazavittük a kórházból, és rádöbbentem, hogy ezt a kis emberkét valahogy életben kell tartani. Totál rám van utalva. Az érzéstől és felismeréstől összeszorult a gyomrom. Akkor tudatosult bennem a felelősség. Szerencsés vagyok, mert Sebas rengeteget segít nekem, és nagyon jól tűri a kiborulásaimat is. Mert vannak. Főleg mikor nem tudom, hogy Zoé miért sír. Gondolom ismerős a helyzet, a gyerek ordít, te mindent végigzongorázol, (kaja, pelus, orra nincs-e eldugulva, stb.) és nincs eredménye. A gyerkőc még mindig ugyanúgy üvölt. Volt, hogy én is sírva fakadtam vele."

Ez az anyukák rémálma. És ilyenkor rimánkodunk, hogy teljen gyorsabban az idő, mert ha már tudna beszélni, akkor legalább tudnánk, mit szeretne az a gyerek!

"Amitől én a legjobban szenvedek az az alváshiány. Mindig is jó alvó voltam, most viszont a túlélésre játszom :D Az elején még lelkiismeret furdalásom volt amiatt, hogy szalad a lakás, hogy összecsapnak a hullámok a fejem felett. Mára már elengedtem ezeket. Első Zoé, a többi megvár."

Na, ez az, amit viszont sok édesanya nem képes megtenni, és szép lassan beleőrülnek a teljesítménykényszerbe.

"Már nem cserélném vissza ezt a korábbi életemmel. Annyira jó nézni, ahogyan Zoé fejlődik, megtanul dolgokat, kinyílik a kis tudata. Már most látom, hogy akaratos és önfejű gyerek lesz. :) Nem meglepő mindketten azok vagyunk. Lesz vele meló :D Az összes rosszabb napot feledtetni tudja egy gőgicséléssel, vagy egy széles mosollyal. Sosem gondoltam volna, hogy Zoé átveszi az irányítást, de kb. 2 nap alatt sikerült neki. Ahogy belegondolok, hogyan kísérleteztünk ki módszereket, csak hogy ne sírjon sokat, vagy hajnalban ne 2-2,5 órát legyen ébren... Most már csak mosolygok, akkor véresen komolynak tűnt."

Erika egyébként hihetetlen sok mosollyal jutalmazott minket forgatás közben - még a szülés alatt is, belőle egyszerűen sugárzik az életöröm.

Nézzétek meg ma délután 4-kor a LifeNetworkön a Jön a baba - Hadas Krisztával sorozat újabb epizódját. Ígérem, szem nem marad szárazon!

Kéky Kira

0 Tovább

Jön! Krisztina, Laci és az UFO-gyerekek története

Váradi-Varga Krisztinára és családjára nagyon illik a mondás, hogy "sok jó ember kis helyen is elfér". Ők hatan elférnek egy 52 négyzetméteres lakásban, igen, hat különleges ember osztozik egymás szeretetén. Vagy hát persze néha cívódásán, hisztizésén, nyűgén-baján, mert hát ilyen egy négygyermekes család.Krisztina 3 nagyobbik gyermeke "UFO-gyerek", így becézi őket, utalva ezzel arra, hogy ők különlegesek. Peti Asperger-szindrómás (nagyon okos gyerek!), Eszter hiperaktív (szerintünk csupán cserfes), a 2 éves Milánnál pedig épp most állapítottak meg elmaradást, fejlesztésre jár majd. Krisztina blogot is vezet arról, hogy miként élik hétköznapjaikat, hogyan bírják a gyűrődést.

Ide született meg Balázs, az ő "várásának", hosszúra sikeredett születésének és első heteinek történetét (meg persze a családét!) követhetitek nyomon ebben a részben.

Krisztina, Laci, Peti, Eszter, Milán és a kis Balázs történetét vasárnap 15 órakor láthatjátok a LifeNetworkön a "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban! 

0 Tovább

PREMIER! Az apa egy hétig nem szólt a párjához, mikor kiderült, hogy kislányuk lesz

Május óta dolgozunk a "Jön a baba - Hadas Krisztával" című sorozaton, melyben 10 kismama 11 gyermekének születését követtük végig kamerával, és bizony ott voltunk minden fontos pillanatuknál, hogy most megmutathassuk Nektek: ilyenek az igazi családok, akár szabályosak akár szabálytalanok; és ilyenek az igazi anyák: érzelmesek, kemények és lágyak - mind a maguk módján élik a saját életüket.

Elsőként Eszter és Antal történetét ismerhetitek meg. A basszusgitáros, nagyon jóképű férfi (Antal) és barátnője, a csinos gyógyszerész (Eszter) háza egy hétig fagyos csendbe burkolózott, amikor az ultrahangon kiderült, hogy nem kisfiuk, hanem kislányuk születik majd.

Hogy aztán milyen családi konfliktusok, élethelyzetek nehezítették a nagyon hosszúra, 42 hetesre nyúlt várandósságot és túl tudja-e tenni magát az édesapa azon, hogy nem focidrukkere születik - na azt megtudhatjátok délután 3 órakor a LifeNetwork műsorán.

Eszter és Antal már látta a róluk, velük készült "mozit", íme egy pár pillanat, hogyan fogadták a látványt!

Várunk benneteket a képernyő elé minden vasárnap 15 órakor egy újabb kismama és családja valódi történetével!

ISMÉTLÉS: SZOMBAT DÉLELŐTTÖNKÉNT, ez az epizód 27-én 9.50-kor nézhető meg újra :)

Hadas Kriszta főszerkesztő

Kéky Kira felelős szerkesztő



2 Tovább
12
»

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek