"Az az anyuka, aki azt mondja, hogy nem fél a szüléstől, az hazudik..." Ezt mondja Juhász Eszter 34 éves gyógyszerész, aki az első babáját várja.

A párja Antal igazi macsó, jóképű pasi, megfordulnak utána a nők – hát még ha megtudják, hogy zenész is. Antal annyira pasiból van, hogy fel sem merült benne, hogy neki lánya lehet. Aztán az ultrahangos vizsgálatok után, amikor kiderült, hogy mégis, úgy kiborult, hogy egy hétig nem szólt Eszterhez.

Azóta sem sikerült megbarátkoznia a gondolattal, hogy néhány év múlva lila-fehér focimez helyett rózsaszín balettos tütübe kell majd a gyerekét öltöztetnie.

Eszterék Százhalombattán élnek, de a kismama még a kilencedik hónapban is naponta egy-egy órát autózott oda-vissza Esztergomba, ahol egy gyógyszertára van. Nem igazán tudja, hogy mi lesz a munkájával a baba születése után.

Eszter egyébként, mint oly sokan mások, gyakran szorong, és mióta várandós, azóta egyre féltékenyebb. Antal pedig ezt persze néha nehezen viseli. Ez is nagyon ismerős helyzet lehet sokaknak.

Megbirkóznak-e majd a felelősséggel, le tudja-e állítani a pörgést Eszter, vajon Antal milyen apa lesz? Ezek a kérdések kavarognak Eszter fejében, aki néha le is írja gondolatait:

"Napok óta úgy fekszem le hogy vajon mi lesz éjszaka... Aztán reggel felébredek és semmi nem történt... Vajon hol leszek, hogy indul...milyen érzés... Aztán elfog a pánik... Úristen, egy baba! Mit fogok vele kezdeni? Őt nem adhatom vissza! Ő az enyém, örökre!"

Eszter mindenórás, nemsokára találkozunk vele a szülészeten! Tartsatok velünk!