Bernadett villámgyorsan, egy hangosabb sóhaj nélkül szülte meg harmadik gyermekét. Szinte nem is emlékszik arra, hogy mi történt, annyira gyorsan zajlottak az események. Erre mondják azt, milyen szerencsés. Ő most utólag egy picit mégis sajnálja, hogy a nagy sietségben nem volt ideje átadnia magát az érzésnek, hogy gyermeke születik. Mire feleszmélt, már ott volt a karjaiban Manna.

Négy nappal később, amikor a Honvéd kórház szülészetének egyik kétágyas szobájában meglátogattam őket, már pakoltak. A babával minden rendben volt. Nem sárgult be, már rendesen szopizott, szóval minden úgy történt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Berninek a méhizom összehúzódások okoztak fájdalmas órákat, de ezeket egy vidám, cirkuszos társaság megkönnyítette.

A távozás napján párja, Balázs telefonja egyfolytában csöngött, hisz munkaidő volt, közben Berni a szobatársaktól búcsúzott. Egy híres cirkuszfamília legújabb nemzedékét tisztelhettük a szobatársakban. Az olasz bohócapuka, magyar anyától született fiú ikrei is épp aznap csekkoltak ki a kórházból. Volt törtmagyaros vicceskedés, sok könnybelábadó jókívánság. Berniéknek - a közös boldogság eredményeként - azt hiszem, hogy kinéz egy örökbérlet a családi cirkusz előadásaira :)

Ma már otthon vannak mind az öten. Bernadett, Balázs, a 11 éves Márkó, a két és féléves Míra és az újszülött Manna. A szülőknek három gyerekkel mozgalmas az éltük, nem kicsit fáradtak, mégis élvezik. Amikor este apa végre hazaér a munkából, kezdődik a gyerekfürdetési szeánsz, amiről Berni így ír naplójában:

A fürdés nálunk családi program. Eddig úgy zajlott, hogy egy kádban apa, Márkó és Míra, anya helye pedig a wc teteje, és így beszélgetünk, játszunk, szórakozunk.
Első tervünk az volt, hogy Mannát kiskádban fürdetjük, miközben a nagyok a nagy kádban vannak, aztán győzött a lustaság és apa mellkasa. Azóta sem vettük elő a kiskádat, Manna láthatóan jól érzi magát a családdal egy kádban és a tesók is élvezik, hogy együtt fürödhetnek vele.
Az alvás is érdekesen alakult, mert mindenki Mannával szeretne aludni. A hálószobánkból menekültszállást varázsoltunk. A gyerekeink együtt a "nagyágyban", én meg, mint a szükséges táplálékforrás, alszom velük.
Apa járt a legjobban. Miután kigyönyörködte magát a gyerekeiben, átmegy Márkó szobájába és a 140 cm szélességben, kényelmesen kipiheni magát. :-) Még nem tudja, hogy merényletre készülök, és nemsokára a nagyokat visszaterelem az ágyukba, beleértve apát is, úgyhogy véget érnek a boldog magányban, kényelmesen töltött éjszakái…

A napirendünket igyekszem tartani, már amennyire van nekünk olyanunk…
Míra délutáni alvása a biztos pont, akkor a két lánnyal elvonulok, Manna szopizik, Míra rajtam fekszik és énekelünk, majd ő is elalszik. Ekkor veszek egy gyors sprintet, fürdőszoba, rendbe rakom magam, összepakolom a lakást, és gyorsan nekiállok kicsit dolgozni.
(Bernadett egy mama-baba kávézó létrehozását tervezi - a szerk.) A főzés késő délutáni program, nálunk a főtt étel esti étkezés.

Berni azt mondja, első gyermekük, Márkó születése után párja, Balázs azt se tudta, merre van a bölcsőde. Akkor még a gyerek körüli teendők ellátása csak a nő feladata volt. Míra születése után egy évvel, már tudta hol van a bölcsi, és érte is ment.

Most, hogy a gimnázium befejezése óta - már 15 éve - élnek együtt, Manna születésével a belevaló, macsó férfi igazán odaadó apukává vált. Most már a biznisz és a sport előtt gondol a családjára. Berni és Balázs nincsenek összeházasodva, de nem érzik, hogy szükség lenne rá. Ők összetartoznak.

Bernadett és Balázs történetéhez még visszatérünk, de addig is a LifeNetwork csatorna "Jön a baba Hadas Krisztával" című sorozatának második évadjában sok izgalmas családi történet és szülés elé nézünk.

Még 10 baba érkezését várjuk. Tartsanak velünk!

Hadas Kriszta