Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Muszáj, hogy legyen egy negyedik gyerekünk is!" - Kriszta története

Váradi-Varga Kriszta negyedik gyermeke gyakorlatilag bármikor megszülethet - bár augusztus elejére van kiírva, úgy tűnik, hamarabb lesz baba.

Kriszta a második házasságában Lacival várja a második közös babát, de természetesen velük él a két „nagy” gyerek: Peti és Eszter.

Nem egyszerű az életük, ahogy Kriszta fogalmaz: „kicsit nehezített a pálya, mert Petit közel 4 éve diagnosztizálták autizmussal, a rá következő évben pedig Eszter beszerzett egy figyelemzavar és hiperaktivitás diagnózist. Szerencsére egy szuper apukát „akasztottam le”, és miután az életünk egy viszonylag nyugisabb periódusba került, akkor megbeszéltük, hogy jöhet egy gyermek. És nem több..."

Ő Milán a család kicsi kincse, két éve született.

Petivel valóban kicsit nehéz. Értelmes, okos fiú, de nagyon magának való. Nehezen, pontosabban nem szívesen kommunikál a családtagjain kívül senkivel. Legszívesebben a számítógép előtt ül, vagy modellezik, mert imádja a vonatokat. Szóval Krisztáéknak nehéz olyan családi programot szervezni, ami mindenkinek megfelel.

Eszter a cserfes nagylány próbálja Petit magával húzni, de erre a bátyja nem igazán vevő. Petit ilyennek fogadták el, így szeretik.

A család egyébként egy apró, 52 négyzetméteres lakásban él. Sokan azt mondanák, oda nem fér el még egy gyerek, de Kriszta másképp gondolja. Neki Milán születése óta azért volt lelkiismeret furdalása, hogy a kicsi fiának nem lesz korban hozzáillő tesója, játszótársa. Sokáig gondolni sem mert a negyedik gyerekre, mert a férje elvesztette a munkáját, és az anyagi gondok mellett Peti, Eszter és Milán is adott neki elég feladatot. Aztán lassan kisimult az életük. A családfőnek ismét lett állása, Kriszta pedig, ahogy helyre kerültek a dolgok, máris egy újabb babáról álmodott.

„…. egyszer azt álmodtam, hogy van egy két csíkos tesztem. Zokogva ébredtem, mondtam a férjemnek, hogy MUSZÁJ, hogy legyen még egy gyermekünk…

Szerintem az álom útján a tudatalatti üzent, hogy készen állok (ez így jó, mert végül is mindenbe belemagyarázhatok bármit) és a baba az első lehetséges alkalommal megfogant.”

Ez a szülés előtti időszak különösen nehéz Krisztának, aki erről így ír blogjában: "Dackorszak, kamaszkor, harmadik trimeszter... Ahogy közeledünk a terhességgé alakult várandósság végéhez, egyre több elképzelt és valós félelem játszódik a fejemben. Oké-oké, itt lesz a baba és itt lesz férj is, kb. 2 hetet (akkor lesz leállás és jöhet az 5 nap). És aztán? És még mindig nem a vége, mert a nyári szünetből még akad néhány hét, amikor már teljes létszámmal képviseljük magunkat az ingatlanban."

Kriszta negyedik gyermeke Bajcsy-Zsilinszky kórházban születik majd.

Lehet, hogy még ma?

Tudósítunk itt a postr-en, és ősszel megnézhetitek a LifeNetwork-ön a  "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorunkban is! 

Hadas Kriszta

0 Tovább

Egy baba, akinek a fogantatásához két anyuka is kellett: Zsuzsa története

Azt tudjuk, hogy egy nő mindenre képes, hogy gyereke legyen, de ebben a történetben két nőnek kellett áldozatot vállalnia, hogy ma megszülethessen Zsuzsa és Zsolt kislánya: Maja.

Zsuzsa ugyanis korai klimax miatt (ez egy tünetegyüttes), nem rendelkezett a teherbeeséshez megfelelő petesejttel, így gondolt egy merészet, és megkérdezte az unokatestvérét, Melindát, aki ikerlányok édesanyja, hogy adna-e neki petesejtet, hogy lehessen babája neki és a férjének.

Melinda azonnal rávágta, gondolkodás nélkül, hogy igen.

Így történt, hogy 2 hónap múlva már megvolt a petesejt, a kis élet lombikban megfogant, Zsuzsa méhében megtapadt és elkezdődött az áldott 9 hónap, melynek ma lett vége az Uzsoki Kórházban, ahol a 3250 grammos Maját világra segítette Dr. Habermajer László.

Elek Vera szülésznő, aki Zsuzsát segítette hónapokig, reggel előkészítette a császárra a kismamát (és egy kicsit lélekben az édesapát is).

Zsuzsa gerincbe kapott érzéstelenítést, így a császármetszés alatt ébren volt. Már reggel is, amikor Hadas Krisztával bementünk hozzá az előkészítőbe (ahol már épp tanulmányozták az FH Biobank köldökzsinórvér-őssejt gyűjtő csomagját), rendkívül nyugodt volt, benn a műtőben is végig mosolygott.

És míg kinn a család drukkolt, addig benn gyorsan, komplikációmentesen megszületett a pár kislánya, akinek tulajdonképpen biológiailag két édesanyja is lesz, és akit Melinda, a petesejtdonor unokatestvér az unokahúgának tekint.

Maját egy pillanatra megmutatták édesanyjának, de aztán vitték mérni, öltöztetni. A csecsemőorvos megvizsgálta és tökéletesnek, egészségesnek találta a 39. hétre, programozott császárral született babát.

Már felöltöztetve is láthatta Maját a műtőben az összevarrása közben Zsuzsa, és alaposan meg is puszilgatta a kicsi lányát.

Míg a mamát benn ellátták és kitolták a szobájába, addig az édesapa dajkálhatta a kicsit, nem is akárhogy! Úgynevezett "szőrkontaktust" alkalmaztak: az édesapa a meztelen mellkasára tehette a kicsit, aki ott békésen elszundított és a saját ujját cumizta :)

Zsolt azt mondta, egyszerűen képtelen felfogni, képtelen elhinni, hogy végre a kezében tarthatja azt a csöppnyi lényt, akinek a megérkezésére 11 évet várt! Nem csak ő érzékenyült el, hanem a teljes család is: sírt az édesanya, a nagymama és nagypapa és sírt bizony Melinda, akinek Zsuzsáék a boldogságukat köszönhetik, és aki a meghatottságtól szinte szólni sem tudott.

Putzné Nagy Erika csecsemős szakápoló nemsokára kivitte az édesanyához a kisbabáját és mellre tette: Maja ügyesen próbálkozott a szopizással :)

Zsuzsa, Zsolt és a kicsi Maja történetét a szeptemberben a LifeNetwork-ön induló "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorban láthatjátok.

A családnak gratulálunk, az Uzsoki Kórháznak és a szülésnél ott lévőknek köszönjük a segítőkészséget és a kedves fogadtatást!

Kövessetek minket, mert még van 3 édesanyánk, akinek a szülésére készülünk! 

Kéky Kira

0 Tovább

Megszületett a műsor 8. babája: Maja

3250 grammal, 53 centisen, császármetszéssel hozták a világra Zsuzsa, Zsolt és a petesejtdonor közös gyermekét: Maját.

A kislányt Dr. Habermajer László segítette a világra. Ezen a szülésen is forgattunk Hadas Krisztával, a család történetét ősszel láthatjátok a LifeNetwork csatornán.

A szülők sok családtagja itt van, együtt várták a kislány érkezését. A mama és lánya is jól van, nemsokára jövünk a részletes beszámolóval!

A szüléstörténetet itt találjátok! :)

1 Tovább

Nemsokára világra segítik a 11 éve várt kisbabát - mi már itt vagyunk!

Eljött ez a pillanat is Zsuzsa és Zsolt számára: már készülődünk a műtőbe a tervezett császárra az Uzsoki Kórházban, hogy világra segítsék a petesejtdonor segítségével fogant kislányt.

Kövessetek minket, mert beszámolunk róla, ha megszületett a műsor 8. babája!

0 Tovább

Petesejtdonációval lehet babája 11 év után a párnak - Zsuzsa története

Egy ritka gyermekvállalásnak lehettek szemtanúi - csütörtök reggel programozott császármetszéssel születik meg Zsuzsa és Zsolt kislánya, aki 11 évnyi kudarc és reménykedés után fogant meg - petesejtdonor segítségével!
A házaspárt sokszor vizsgálták, mindent rendben találtak náluk, sokáig mégse születehetett gyermekük.  

Zsolt azt mondja, szerinte miatta volt minden, magát okolja a sok megpróbáltatásért, mert állandóan stresszelt. Egy online fejlesztésekkel foglalkozó cég tulajdonosaként szinte csak a munkának élt. Azt gondolta, hogy először mindent meg kell teremtenie a családnak, hogy a legjobb körülmények közé szülessen a baba. De közben eltelt röpke 11 év. Környezetükben sorra születtek a gyerekek, Zsuzsa hugának is kettő. Zsuzsa és Zsolt rajtuk gyakorolták a "gyerekezést", és várták a csodát.   

Számtalan próbálkozás után találták meg végül a jó megoldást: a baba petesejt donációval fogant.

Zsuzsa így ír az okokról és a beavatkozásról:

A donációra azért volt szükség, mert korai klimax-ot diagnosztizáltak nálam, ami azt jelentette, hogy csak annyi petesejtem termelődött, ami fenntartotta a ciklust.

Volt próbálkozás a petefészek stimulálására, de sajnos nem vezetett sikerre...

Mivel limitált az elvégezhető donációk száma, októberre kaptunk időpontot, addigra már összehangolták a kedves donorom és az én ciklusomat, október 22-én megtörtént a petesejtleszívás.

Másnap hívhattuk a biológusokat, akik nagyon jó hírrel szolgáltak: 6 petesejtet szívtak le, ebből 5 termékenyült meg!

Október 25-én volt a beültetés, ahol két megtermékenyített petesejtet ültettek be. A többi lefagyasztásra került. November 4-én kaptuk a jó hírt, igen, végre kisbabát várok!

Persze, nagy volt az öröm, de óvatos duhajként álltunk ehhez a csodálatos hírhez.

Ennek megfelelően csak a 20. hét környékén mertem, mertük elhinni, hogy ez a kis csoda itt van a pocakomban, és szépen, egészségesen fejlődik.

Az első rúgást a névnapomon produkálta (február 19-én), amivel mintha jelezni próbálta volna, hogy "Helló! Itt vagyok! Minden OK! Nyugi!"

Nyugi, nyugi - Zsuzsa azóta is ezt tartja szem előtt!

Kismama jógára jár, nagyon odafigyel magára.

Azt mondja, hogy a várandóssága alatt végig tudatosan próbál élni, viselkedni, ez segíti abban, hogy a sok izgalom és félelem után kiegyensúlyozott maradhasson.

A petesejt donor egyébként Zsuzsa unokatestvére, aki az első szóra segített. Úgy döntöttek, hogy a kislányuk előtt nem fogják titokban tartani, ki a "biológiai" anyukája, hisz ők mindannyian egy család. 

Szóval most nagy boldogság van. Zsuzsa és Zsolt kislányukat csütörtök reggel már kézbe vehetik, a baba az Uzsoki kórházban fog megszületni - mi pedig beszámolunk a szülésről itt, a postr-en, és ősszel a LifeNetwork-ön a  "Jön a baba - Hadas Krisztával" című műsorunkban is! 

Hadas Kriszta

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek