Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akkor aludj, amikor az ikrek alszanak!

Amikor meghirdettük a Jön a baba 2. évadát, február és április között szülő édesanyákat kerestünk, és persze egy ikres mamát mindenképp (többen is jelentkeztek). Úgy voltunk vele, hogy a május végi ikres Jármer Kata úgyis április végi lesz, mert a duplababák úgysem maradnak benn sokáig. Na jó, legfeljebb május eleje, mondtuk magunkban engedékenyen, de az még belefér. Aztán június 1-jén úgy kellett kiimádkozni a gyerekeket Kata hasából!

Kata szíve szerint természetes úton szült volna, de császár lett belőle, mert az a baba, aki elsőnek bújt volna ki, faros volt. Ez pedig a protokoll szerint - első szülés lévén - császármetszést igényel.

Azt, hogy milyen sírós-nevetős volt az a nap, a filmben láthatjátok, nem fogok most erről többet beszélni.

Viszont a szülés óta eltelt egy hónap. És amikor feltettem a kérdést Katának, hogy milyen ikres anyának lenni, akkor ezt válaszolta: álmos. És a kérdésre így válaszolt a párja, Attila is.

Kata ezt írja: "Álmos vagyok és álmos apa is. Olyan, mintha az a nap tartana még mindig, mikor hazajöttünk a kórházból, csak néha fürdünk is! A terhességem előtt is gyakran tettem fel a kérdést, hogy milyen nap van. Na. Annyi biztosan változott, hogy már nem teszem fel a kérdést. Mert nem érdekel!

Tapasztalatból mondom, hogy a már-már közhelyessé vált tanács, miszerint akkor kell aludnunk, amikor a gyerekek, aranyat ér, és nagy igazság! Pont egy hónapig csináltam végig ezeket a nappalokat és éjszakákat úgy, hogy csak az éjszakai műszak alatt engedélyeztem magamnak némi alvást, ami sokszor csak húsz perceket jelentett. Néha-néha, ha akadt két-három óra csend éjjel, már járkáltam a lakásban, és már kezdtem aggódni, hogy minden rendben van-e, miért nem kelnek.

Aztán egy hónapig bírtam. Ekkor úgy döntöttem, kiveszek egy szabadnapot. Mondtam apának is, ne lepődjön meg, ma nem fog történni semmi a lakásban, nem lesz meleg vacsi, mikor hazaér, fel sem öltözök és a telefont is lenémítom. Ugyanis eljött az a nap, amikor kipróbáltam. Végigmentünk a fent említett procedúrán, majd akárhányszor elaludtak, én melléjük feküdtem és aludtam. Vagyis feküdtem ájultan, hiszen mikor újra kelni kellett 2-3 óra múlva, azon kaptam magam, hogy a nyálam is kifolyt. Szóval Anyukák! Nem csak ikresek, mindenki, aki ilyen fáradtan éli meg az első időszakot, jelentem, aludni kell, amikor a picúrok is alszanak!"

Katáékat váratlanul érte a két baba, egyre számítottak, és - bár örömből is duplát kaptak, a nehézségek néha triplázódni látszódnak. Nincs ugyanis ehhez a hirtelen bővüléshez elég sok mobilizálható rokon, aki segít, bár a fiúk összehozták kissé a családot - de erről sem mondok többet, a filmben benne lesz minden.

Katáék történetét öröm volt forgatni, bár a végén már lassan jobban izgultunk Hadas Krisztával, mint ők. Nézzétek meg, milyen az élet két kispasival! Vasárnap 16 órakor! Úgyis durván meleg lesz, besötétítve, ventilátorral, esetleg légkondival, egy kis nasival garantált a remek mozi!
ISMÉTLÉS: Hétfő este 8-kor, és szombaton délelőtt 10-től!

Kéky Kira

0 Tovább

Se veled, se nélküled! JÖN Klaudia és Kamilla története

Ha már az első szegedi szülésünkről lemaradtunk, akkor a másodikra egyszerűen muszáj volt odaérnünk! Szerencsére Klaudia lánya, a 14 éves Dóri időben riasztott minket, hogy édesanyjának elfolyt a magzatvize, és rögtön indulni tudtunk.

Hogy a szülés alatt mi történt Hadas Krisztával (életében először!), azt most nem árulom el, tessék megnézni vasárnap 16 órakor a LifeNetwork televízióban.

Attila, a kisbaba édesapja is bejött a szülésre annak ellenére, hogy amolyan "se veled, se nélküled" állapotban voltak Klaudiával. A kapcsolatuk azóta sem stabilizálódott - de - én szívből remélem - majd alakul ez is.

Viszont a szülés óta eltelt másfél hónap, és a kis Kamilla szépen gyarapodik. Már 55 cm és majd' 4 és fél kiló. Kicsit torkos - a védőnő szerint - de mivel anyatejes baba, az édesanyja - nagyon helyese - úgy gondolja, egyen, amennyire szüksége van.

Egyébként erős baba, már szépen tartja a fejét és rendszerint olyan mozgást produkál, mint aki mászik.

"Nagyon örülök, hogy ilyen szép kis családom van, minden nap rejteget valami új csodát! Remélem, hogy Attila is felnő a feladathoz és végre valóban egy család tudunk lenni, és Ő is átélheti ezt a sok örömöt amit én."

Nemrég Dóri leesett a lépcsőn és kifordulta a bokája. Volt nagy ijedtség, és persze kórházba kellett menni. Gabi, Klaudia barátnője jött segíteni: Dóri sírt a fájdalomtól, Klaudia egyszerre szoptatott és vigasztalta őt, majd vitték mentővel Dórit kórházba röntgenre. Kiderült, hogy szerencsére törés nincs, de Dóri a következő hetekben kevésbé ugrálhat. Így hűt jó, ha Attila vay Gabi, vagy a másik barátnő be tud segíteni.

És azóta? Ha zavar a zűr és csupa zűr a zavar!

Klaudia azt tapasztalja, hogy a 14 év korkülönbség dacára sem fenékig tejfel kétgyerekes anyának lenni.

"Hiába a 14 év korkülönbség, mégis érződik a féltékenység Dóri részéről. Bár rengeteget segít, tényleg, de talán így, kamaszként kicsit nehezen viseli, hogy nem csak Ő van a figyelem középpontjában.

Csodálom azokat az anyákat, akinek két pici gyermeke van, én nem tudom, hogyan csinálják! Én így is nehezen érem utol néha magam, akár a háztartásban, akár az ügyek intézésében.

Sokszor van úgy, hogy felébred Kamilla hajnalban és nem szeret vissza aludni, én persze folyamatosan próbálom elkerülni, hogy felébressze Dórit. Aztán egyszercsak reggel lesz, és kel a nagy tesó, aki persze szereti, ha anya készíti a reggelit, és igényli, hogy kicsit Vele is törődjek.

De ez természetes.

Aztán jönnek a reggeli teendők, de még alig kezdtem bele valamibe már Kamilla ismét fent! Akkor szopizás és végre jön a nagy lányom játszik a picivel! Dóri imádja ezeket a pillanatokat és számomra is felejthetetlenek" - mondja Klaudia.

Anyának ekkor van ideje megenni pár falatot, gyorsan elkészítenie az ebédet - ami rendszerint kicsit csúszik - és nagyjából ekkorra Kamilla nyűgös lesz. Dóri pedig - hisz maga is gyerek - kétségbe esik, hogy sír a húga.

És ekkor Klaudia ismét próbál a két lány között egyensúlyozni. Mert Dórinak is szüksége van az édesanyjára.

"Sokszor van olyan, hogy Dóri készül táncolni, vagy menne valahova, és nekem Kamilla épp a kezemben van (mint oly gyakran), és akkor jön a 'anya ugye megfésülsz? Segítesz ruhát választani?' És jön, hogy figyeljek rá is, ne csak a húgára."

Szerencsére Dóri sokat segít a házi munkában, akár a bevásárlást is elintézi, időnként besegít Attila és persze a barátnők is. Így alakult Klaudia, Dóri, Kamilla és Attila élete - filmjüket vasárnap 16 órától nézhetitek meg a LifeNetwork csatornán!

Kéky Kira

0 Tovább

Gyermekorvos a műtőasztalon - Jön Emese története!

A gyermekorvos Pásti Emese, aki alig pihegő életű koraszülöttek életét menti, természetesen nem gondolta volna, hogy egyszer megéli: az ő babája élete is a kollégái kezébe kerül.

Egy nehéz nap éjszakája volt, amikor Emese kislánya Amélia megszületett. Ő volt a Jön a baba sorozat első és második évadjának egyetlen babája, akinek születéséről lecsúsztunk. A kislányt ugyanis Szegeden sürgősségi császárral kapták ki az anyukájából. Nem akartak várni, veszélyesnek ítélték meg a helyzetet.

Vasárnap délután 16.00-kor a LifeNetwork csatorna Jön a baba műsorában látni fogják, mi történt.

Amikor odaértünk egy még nagyon bágyadt, a műtéttől és az izgalomtól kimerült anya szoptatta a kislányát.

Pásti Emesének és férjének, Lacinak már van egy kisfia: Leonárd.

Emese szinte végigdolgozta, és végigtornázta a várandósságát, pedig állandó szívritmuszavarral küzdött. De nem tudott leállni. Ő az az anya, akinek lelkiismeret furdalása van, ha nem csinál valamit. Az orvosnő főz, fest, kézműveskedik, tornázik azóta is, hogy kétgyerekes anya lett. Közben pedig Szeged mellett Deszk határában építik az "álomházukat".

Emese így ír az elmúlt hetekről, mióta kétgyerekes anya lett.

"Lacó kivette a gyerek után járó szabadságát, s kora reggeltől késő estig zsalut készített, s elvégezte azokat a munkákat, amiket a kőművesek nem csináltak meg. Hétvégén sem volt semmi pihenés. Napközben el voltam a gyerekekkel, házimunkával, s készültem Leonárd első zsúrjára. A férjemmel annyit találkoztunk, hogy egymás mellett aludtunk.

Amélia gyönyörűen fejlődik, 5600 grammot nyom, 60 centi. Most két hónapos. Imád fürödni, mosolygós, jó alvó, jól szopik. A hasa szokott fájni. Sokáig elnézegeti a játékokat, arcunkat, a családunkat felismeri. Hordozó kendőben tölti rajtam a nap felét. Szeret velem rumbázni, tornázni. Járunk egy Maminbaba nevű klubba, ahol más anyukákkal, babákkal táncolunk, persze hordozót használva. Nekem szigorú diétát kell tartanom: kerülve a tejtermékeket, puffasztó és allergizáló ételeket, élesztőt, finomított szénhidrátokat.


Leonárdon hullámokban mutatkozik a változás: nyilván nem lehetett egyszerű egyik pillanatról a másikra testvérré válni. A babát imádja, féltőn óvja, puszilgatja, szeretgeti. Sok figyelmet kap, de ennek ellenére is a szelíd kisfiú szófogadatlanná válik néha. Vele kapcsolatban mindig azt érzem, sosem elég az az idő, amit vele töltök.
Boldogok vagyunk, hogy gyönyörű gyerekeink vannak. Én naponta elpityeredem a sok érzelemtől, ami elönt."

Emese - látni fogják -, egy szokatlanul őszinte vallomással is megtisztelt minket és a nézőket. Elmesélte, milyen volt az a szörnyű időszak, amikor még első gyermeke, Leonárd születése után komoly depresszióval küzdött. Nagyon sok kismamát érint ez a betegség, de a többség nagy szégyennek éli meg. Sem segítséget kérni, sem beszélni róla nem mernek. Emese mindkettőt megtette.

"Sokat köszönhetek a műsornak, örülök, hogy általatok egy optimista és vidám közösség részévé váltam, s megtanultam nyitott és elfogadó lenni magammal szemben is. Végre látom, hogy nem kell eszményi célokat kitűzni, hanem a többi anyuka példáját követve értem, hogy a pillanatnak a legegyszerűbb örülni, s értem, mit jelent a tökéletes helyett, 'elég jó' anyának lenni."

Hadas Kriszta

PREMIER: Vasárnap 16 órakor a LifeNetwork csatornán!

ISMÉTLÉS: ma 23.50-kor, majd hétfőn 8-kor és hétfőn 20 órakor is.

0 Tovább

Egy harcedzett édesanya és babája - jön Adriennék története!

Ebből a történetből merítsen erőt az, akinek a gyermekvállalása nem sétagalopp! Vasárnap délután bemutatjuk Adriennt, akiről senki nem hitte, hogy édesanya lehet.

Bozsik Adrienn és férje László maguk mögött tudhatják a gyakran megalázóan fájdalmas, szorongó éveket. Adrienn Crohn-beteg. Egész fiatalsága a kórházról kórházra járás, a hosszú és bonyolult műtétek, az intenzív osztályokon való lábadozások jegyében telt. Férje, igazi védőangyalként csinálta vele végig ezeket az éveket.

Majd, amikor Adriennből, ahogy maga fogalmaz "végképp kezdett elszállni az élet", egy műtét alkalmával kivezették a vékonybelét. Azóta sztómazsákkal él, mégis pozitív irányba változtak az életkörülményei. A házaspár utazgatni kezdett és azóta felhőtlenül élvezi az életet. És nekik, akikről senki nem gondolta, hogy gyermekük lehet mégis gyermekük lett. Mégpedig természetes úton fogant.

Adriennek viszont a betegsége miatt csak császárral lehetett szülnie. Két hónappal ezelőtt egy hajnalon mégis spontán indult be a szülés, és emiatt nagy volt a riadalom. Ám a Maternity Magánkórház műtőcsapata hamar összeállt, és gyorsan megszületett a kis Áron, aki - mivel édesanyját teljes altatásban műtötték - maga is szundikálva jött a világra.

Ott voltunk, amikor végre felcsendült a várva várt sírás.

Egy órával később, mikor Adriennt is ébresztgetni kezdték a műtőben, ő is zokogva ébredt. Akkor szakadt ki belőle minden feszültség és persze öröm.

Azóta nyolc hét telt el. Adrienn és Laci fáradt boldogságban élnek Áronnal, és a két sziámi macskájukkal, akik először idegenkedve fogadták az új családtagot.

Adrienn így ír az életükről:

"Az anyaság számomra mit is jelent? Szép, izgalmas, de nehéz feladat az életben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs benne nehézség, lemondás, fájdalom, de mégis megéri, hiszen ebben az élethelyzetben tudtam végre megismerni magamat, a másikat. Kiteljesedtem és megváltoztam azzal, hogy ezzel a kisemberrel, aki közénk csöppent, foglalkozom minden nap. Minden nap tanít valamire, engem pl. türelemre.

Csak egy gondolat: ma este álltam kint a folyosón kezemben a gyerek, lábamnál a két macska (a cicák minden este szeretnek a folyosón ülni és nézgelődni), felnéztem az ajtóra, ahol a névtáblánk van. Az a névtábla, amit még ideköltözésünk első hetében készítettem, rajta az áll, hogy Bozsik család. Akkor még nem jelentett ez a két szó együtt semmit, ma éreztem azt először, hogy ez a két szó megtelt jelentéssel.

Áron napról napra fejlődik, ez nem csak a testi fejlődésben nyilvánul meg, hogy pl. szopinál superman tartásban már lelóg a kis lába, hanem az értelme is kezd kinyílni, egyre jobban figyel. Mostanában kezdte tanulni majd használni is a mosolyt, amivel mindig két vállra tud fektetni minket.

A cicákkal is rendeződött a helyzet, csak egy kis idő kellet, hogy összeszokjanak. Néha úgy érzem, hogy van 3 gyerekem, akik egyszerre táncolnak az idegeimen. De összességében minden szuper, minden nap van valami, ami más, ami új. Kíváncsi vagyok milyen lesz Áron mondjuk 1 évesen."

Adrienn azt mondja, azért jelentkezett a Jön a baba műsorba, mert erőt szeretne adni a sorstársainak. Azoknak a betegeknek, akik most úgy érzik: nincs tovább és sosem lehet gyermekük.

A Bozsik család történetét vasárnap 16.00-kor láthatjátok a LifeNetwork csatornán! Tartsatok velünk!

Hadas Kriszta

Ismétlés vasárnap éjfélkor, hétfő reggel 8-kor és hétfőn 20 órakor!

0 Tovább

Képernyőn a rock&roll baby! Premier!

A remek hangulatra emlékszem kristálytisztán, a gyönyörű szülőszobára, a nagyon kedves csapatra, akik vártak minket, és arra, hogy nagyon iparkodtunk mindehhez Székesfehérvárra, ahol egy zenész család kislányának megszületését asszisztálhattuk végig Hadas Krisztával.

Szép szülés volt.

Gyors és meghitt. A szülésznő és az orvos is mosolyogva, csak a szükséges mértékben beavatkozva segítettek Lillának világra jönni. És azóta több mint 2 hónap telt el.

Zsuzsa azt írja, hogy nagyon jól vannak.

"Ez egy földöntúli boldogság. Apát idézem: egész előző életedben azt hiszed, hogy örülsz dolgoknak. Aztán megszületik a kislányod, és rájössz, hogy még semminek sem örültél igazán.

Hát így érzünk mi is."

A kicsi Lilla csodásan fejlődik: nap mint nap valami újdonsággal rukkol elő: mosolyog, már gügyög, "beszélget" az emberrel. Az egész család érte rajong.

Zsuzsáék egyre többször tudnak kimozdulni, tervezik a nyaralást, sőt már a téli korizást is, meg azt, hogy majd húzzák magunk után szánkón a kislányukat.

"Csupa családi program, nem hiányzik az arcon pörgés az éjszakában. Jól érzem magam itthon, főleg, hogy jön a nyár, jó dolog a tavaszi baba" - mondja Zsuzsi.

Zsuzsáék esküvője már várandósan volt, a vasárnap délutáni premieren a nem mindennapi szertartásba is bepillanthatunk, és az is kiderül, hogy meddig maradt a sport Zsuzsa életének része a szülés előtt.

Sok zene, mosolygós család - a délutáni filmhez érdemes bekészíteni valami finomságot, és garantáljuk, hogy mosolyogni fognak háromnegyed órán keresztül. Na jó, egy picit talán sírni is. De Zsuzsák története igazán szívderítő - nem érdemes kihagyni!

Ismétlés vasárnap éjfélkor, hétfő reggel 8-kor és 20 órakor is. Tartsatok velünk a 2. évadban is!

Kéky Kira

1 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek