Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az első éles próbálkozásnál ikrek fogantak - Szilágyi Virág története

Fotón jelentette be a családi eseményt baráti körének a csobánkai házaspár.

De ennél is nagyobb meglepetést okoztak, amikor a szülőknek adták tudtul, hogy unokájuk, mitöbb rögtön unokáik lesznek!

Íme erről a videó, mely egészen biztosan a családi legendárium része lesz:

A 26 éves Szilágyi Virágnak és férjének rögtön összejött, amire mások éveket várnak: amikor eldöntötték, hogy elérkezett az idő a gyermekvállalásra, akkor az első éles próbálkozásból megfogantak a babák.

Persze az a bizonyos csík is cseles volt, mivel nem kettő vonal volt rajta, Virág kidobta. Ám valamiért fél nap múlva úgy érezte, hogy rá kell néznie még egyszer. És igen, csodák csodájára ott volt a halvány második csík is :)

Amikor aztán meglátogatták a nőgyógyászt, az ilyen helyzetben megszokott izgatottsággal figyelték az ultrahangot, ahol látszódott szépen a petezsák és a kis vibráló szívecske is. A doktor úr furcsa dolgokat kérdezett, például, hogy Virág szedett-e valamit a teherbeesés alatt... A nemleges válasz után aggódva kérdezett vissza a kismama, hogy valami baj van? Mire a doki: nincs semmi baj, mindene a helyén van, és nézze csak, a másikkal is minden rendben. Ekkor elfordította az ultrahang fejét és mutatta a másik petezsákot.

Virág sokkot kapott, folytak a könnyei. Megijedt. Mi lesz egyszerre két gyerekkel? Még eggyel se igen tudják, mit kell kezdeni, hát még kettővel.

De aztán a férje megnyugtatta, hogy így legalább egyszerre túl lesznek két gyerekválalláson is :)

Az ikerfiúk számára elvileg július 30-án telik le a 40. hét, de hát ikreknél sosem tudni mikor szeretnének elindulni a nagyvilág felé. Ráadásul nemrég egy kellemetlenkedő derékfájás miatt Virág bement a kórházba, erre benntartották őket.

És amikor már épp úgy volt, hogy hazamehetnek, akkor az UH szerint normálisnál kevesebb volt a magzatvíz - tehát Virág és a kispasik maradnak a szülésig. A biztonság kedvéért, hogy koraszülés esetén se legyenek komlikációk,  tüdőérlelő injekciót is kapott a kismama.

Szerencsére a köldökzsinórvér-levételhez szükséges szettet már 3 hete átvették, így tulajdonképpen készen állnak a babák fogadására.

Virág a SOTE-n fog szülni, és úgy tűnik, hogy császárral jönnek világra. Az ikrek miatt kiszámíthatatlan, hogy mikor - a Postr-en élőben követhetitek majd az eseményeket, tartsatok velünk!

0 Tovább

Basszusgitáros apuka és munkamániás édesanya első gyermeke – Eszter mindenórás!

"Az az anyuka, aki azt mondja, hogy nem fél a szüléstől, az hazudik..." Ezt mondja Juhász Eszter 34 éves gyógyszerész, aki az első babáját várja.

A párja Antal igazi macsó, jóképű pasi, megfordulnak utána a nők – hát még ha megtudják, hogy zenész is. Antal annyira pasiból van, hogy fel sem merült benne, hogy neki lánya lehet. Aztán az ultrahangos vizsgálatok után, amikor kiderült, hogy mégis, úgy kiborult, hogy egy hétig nem szólt Eszterhez.

Azóta sem sikerült megbarátkoznia a gondolattal, hogy néhány év múlva lila-fehér focimez helyett rózsaszín balettos tütübe kell majd a gyerekét öltöztetnie.

Eszterék Százhalombattán élnek, de a kismama még a kilencedik hónapban is naponta egy-egy órát autózott oda-vissza Esztergomba, ahol egy gyógyszertára van. Nem igazán tudja, hogy mi lesz a munkájával a baba születése után.

Eszter egyébként, mint oly sokan mások, gyakran szorong, és mióta várandós, azóta egyre féltékenyebb. Antal pedig ezt persze néha nehezen viseli. Ez is nagyon ismerős helyzet lehet sokaknak.

Megbirkóznak-e majd a felelősséggel, le tudja-e állítani a pörgést Eszter, vajon Antal milyen apa lesz? Ezek a kérdések kavarognak Eszter fejében, aki néha le is írja gondolatait:

"Napok óta úgy fekszem le hogy vajon mi lesz éjszaka... Aztán reggel felébredek és semmi nem történt... Vajon hol leszek, hogy indul...milyen érzés... Aztán elfog a pánik... Úristen, egy baba! Mit fogok vele kezdeni? Őt nem adhatom vissza! Ő az enyém, örökre!"

Eszter mindenórás, nemsokára találkozunk vele a szülészeten! Tartsatok velünk!

0 Tovább

Katica, a műsor első babája percek alatt megszületett!

Szülésekről álmodtam. Sok szülésről. Egyik szülőszobáról a másikra szaladtunk, mert egyszerre szültek a kismamáink, és mindenhol épp történt valamit, mi pedig Hadas Krisztával csak mentünk, rögzítettünk, és mentünk és ott is felvettük, és tovább mentünk, és megint ott volt egy szülés...

Szülésekről álmodtam, de csak miután ma hajnalban tényleg megszületett a műsor első kisbabája, Katica!

Gyönyörű volt a szülés - már ha lehet egy szülésről ilyet mondani. Valószínűleg minden édesanya ilyet kíván magának. Gyors volt, annyira gyors, hogy a szülőszobába érkezésünk után 10 perc sem telt el, és Timi 3 nyomásra megszülte a 3300 grammos, 56 centis kislányát. 
És már az Uzsoki kórházba is úgy érkeztek, hogy rögtön a szülőszobába kerültek - még jó, hogy a nagy rohanásban nem maradt otthon az FH Biobank őssejtes csomagja!
Fél 11-kor jelentkeztek az első fájások, akkor még ritkák és jóslónak tűntek, de mivel vérzés is kapcsolódott hozzá, ezért Timi már készen volt arra, hogy be fognak menni az Uzsokiba. 
Igen, pont azon a napon, amit a párja "kinézett" magának, péntek 13-án, teliholdkor.
2 óra 45 perckor. Simán, gyorsan, kevés fájdalommal, az édesapa aggódó jelenlétében, egészségesen, kicsi hajjal, némi méltatlankodó sírással Dr. Lajis Tímea kezei közé.

Levették a köldökzsinórvért tőle, megmosdatták és visszavitték a mamájához, aki - ezt már szinte le sem  merem írni - pihenten, ragyogva várta, megszoptatta.
Túl szép, hogy igaz legyen, pedig igaz, és ettől szép!
Minden szülés más - ez ilyen volt. 

A Jön a baba - Hadas Krisztával első babája tehát megszületett, még 9 édesanya szülésénél és 10 gyermek születésénél leszünk ott - és lesztek ott Ti is, ha velünk tartotok.

Szomolányi Timinek szívből gratulálunk, az orvosoknak, szülésznőknek köszönjük a segítséget!

Részletek szeptember 21-től a LifeNetwork műsorán a Jön a baba - Hadas Krisztával című 10 részes sorozatban!

Kéky Kira
1 Tovább

56 éves apa, 41 éves anya, kistesó egy előző kapcsolatból - Szomolányi Timi története

Szomolányi Timi évek óta egyedülálló anyaként  nevelte kislányát Csengét. Azt mondja: sokszor enyhén szólva nem volt móka-kacagás az élete.
   

Aztán sok év múltán megismerkedett Gyurival, aki bizony nős volt. Már van két felnőtt fia, sőt unokái is.

Az édesapa 56 éves, Timi pedig 41 múlt. 21 kiló leadása után teherbe esett. Gyurinak pedig döntenie kellett. Mindketten tudták, és vállalják a felelősséget, hogy nagy fájdalmat okoztak egy másik asszonynak.

Nem tudnak és akarnak megfelelni minden elvárásnak, hogy hány évesen, milyen élethelyzetben "illik" gyereket vállalni. Tudják, hogy egymás nélkül nem tudnak élni. Ráadásul Timi előző férjével nem szépen váltak, a kislányért Csengéért is pereskednek.

Szóval most minden nagyon bonyolult, és a babavárás alatt többféle konfliktussal is küzdenek.

Timi várandóssága nem egyszerű: többféle problémára is szed gyógyszert, állandóan vérvételre jár, illetve rendszeresen kell injekcióznia magát, mégsem érzi tehernek a pocakját, pedig már nagyon közel jár a szüléshez.

Pár napja bekísértük őket  az Uzsoki kórházba (ahol választott orvosánál fog szülni), mert vérzést tapasztalt. Ám a vizsgálat és a CTG szerint sincs semmi baj, egy normálisnak mondható tágulásos vérzés ijesztette meg a párt. Csengére addig Timi barátnője vigyázott, és Csenge sírva kérte a kistesót, hogy akkor most már bújjon ki!

Végül mégsem lett szülés, a vizsgálatok után hazaengedtek minket.

Június 23-ra van kiírva, de nem bánná, ha hamarabb megszületne kislánya, Katica :)

Nemsokára a szülőszobából jelentkezünk Timivel!

0 Tovább

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával!

Hadas Kriszta vagyok, a LifeNetwork csatorna megbízásából Kéky Kirával most forgatjuk 10 részes dokumentum sorozatunkat. Igazi családi mozi lesz!

Nem idealizált, elképzelt, kitalált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak.

- Húszévesen nem terveztük, de rögtön ikrek jöttek! Túl vagyunk a sokkon, hurrá, hurrá! De most mi lesz??

- Vártunk rá 11 éve. Végül sok megpróbáltatás után a mi babánk petesejt donációval fogant. Végre megérkezik a mi gyerekünk!

- A negyedik gyerek a harmadik apától, és így vagyunk boldogok!

- Az első baba! Úristen, most tényleg megváltozik minden? Nincs több buli, szórakozás, csak a felelősség?

- Azt mondták, nem vagyunk normálisak, de mi bevállaltuk a negyedik közös gyereket is!

- Összeházasodtunk, elváltunk, újra összejöttünk, és megint gyereket várunk. Együtt vagyunk!

Nagyon bonyolultan, és nagyon egyszerűen, ilyenek vagyunk mi anyák! Nincs idealizált helyzet, idealizált család, csak mi vagyunk egymásnak. Tüntessük el együtt az üres női sablonokat, hogy milyennek kell lenni, mi az elvárt, elfogadott.

Kameránkkal ott vagyunk a babavárás utolsó heteiben, a szülésnél és a gyermekágyas hetek kialvatlan időszakában is.

Jön a baba Hadas Krisztával a LifeNetvork TV-n, és itt!
Tartsatok velünk szeptember 21-től minden vasárnap 15 órakor a LifeNetworkön!

0 Tovább

Jön a baba - Hadas Krisztával

blogavatar

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Tavasszal láthatóak majd az új részek, addig itt a postr-en bepillanthattok a forgatás kulisszái mögé és élőben izgulhatjátok végig a szüléseket. Tartsatok velünk!

Utolsó kommentek